Colin McRae: DiRT-demo nu te downloaden vanaf PlayStation Store

Hoewel de Xbox 360 op dit moment de onbetwiste koning van de online demo’s is – binnen een enkele week hebben we al TimeShift, NHL 08, Surf’s Up, Call of Juarez, Medal of Honor: Airborne, Skate, Tiger Woods PGA TOUR 08, Blazing Angels 2: Secret Missions of WWII en natuurlijk BioShock gehad – doet de PlayStation Store ook aardig mee en is er vanaf nu een Colin McRae DiRT-demo op te downloaden. Dit natuurlijk ter ere van de PlayStation 3-versie, die over een kleine twee weken in de winkels ligt.

De demo bevat drie verschillende spelmodi. In Crossover kan je tegen Colin McRae rijden op de Avelsbachring in Duitsland, waarbij je plaats neemt in een Subaru Impreza WRX STI. Verder is er de mogelijkheid om te racen in de Championship Off-Road Racing, waarbij je met negen andere buggies, voorzien van maar liefst 650pk, de strijd aan gaat op de Michigan Bark River Off Road Raceway.

De derde modus verschilt voor de twee platformen. Voor de Xbox 360 is er een Hill Climb event, waarbij je gaat racen in een Mitsubishi Evo IX. PC-gamers kunnen de bergen in met een multiplayer modus die je tegen maximaal 100 andere racers kunt spelen op de Sadrinian rally.

Aangekondigd als “de meest diverse game uit de serie” zal Colin McRae: DIRT locaties overal ter wereld bevatten. Ook het bekende handelsmerk van de serie, de point-to-point races, alsmede een aantal off-road events zullen in de game voorkomen. Exacte locaties en circuits zijn nog niet bekend gemaakt, maar het gerucht gaat dat in elk geval de gehele 20 kilometer lange rit bij Pike’s Peak International te rijden zal zijn, inclusief de meer dan 150 bochten door de Rocky Mountains.

Als toevoeging op de point-to-point races zal Colin McRae: DIRT ook voorzien worden van woestijnraces met 4×4’s en Dakar-vrachtwagens, Rally Crosses met afwisselend zand en asfalt en tot slot Hill Climbing met 850 PK-sterke monster-trucks. Verder zal de game een modus krijgen voor alle Europese, Internationale en Wereld kampioenschappen waarin je kunt rijden met officiële 2WD, 4WD, RWD en Classic rally-auto’s. Over de multiplayer is nog niet heel veel bekend gemaakt, maar het is vrijwel zeker dat de game een online multiplayer zal bevatten.

Colin McRae: DIRT zal 21 juni verschijnen voor de PC en Xbox 360. De PlayStation 3-versie volgt op 14 september.

 1.   
  XGT_Spider's avatar

  sinds gister 12 uur 😀

 2.   
  FableFreak's avatar

  kome ze laat mee

 3.   
  Cirdan's avatar

  moet ik zometteen maar ff downen^^ heb sinds vandaag Oblivion IV op mijn PS3 dus had ik geen tijd om even de PS store te checken 🙂

 4.   
  Bello 2185's avatar

  Lijkt me een heel gaaf spel alleen heb geen PS3 en mn computer doet het op de een of andere reden niet bij dat spel en hij is ni eens zo slecht 🙁

 5.   
  Turismo*'s avatar

  Echt een gaafe game!