Mass Effect wordt voorzien van releasedatum

Ontwikkelaar BioWare lijkt met Mass Effect toch een pareltje in huis te hebben voor de Xbox 360. De prachtige vormgeving en bijzondere interactie met NPC’s moeten deze game tot een ware system seller gaan maken. Eerst leek Mass Effect nog enige vertraging op te lopen en naar december doorgeschoven te worden, maar deze geruchten zijn vandaag ontkracht. Vandaag is er namelijk de definitieve releasedatum van 20 november aan de game vastgeketend en hiermee houdt BioWare netjes de beloofde novembermaand aan.

In Mass Effect heb jij commandant Sheppard van het ruimteschip de Normandy onder de knoppen, ten tijde van de 23e eeuw. Inmiddels is het ons gelukt om door de ruimte te reizen, al krijgen we nog niet het respect van de andere buitenaardse rassen. Hierdoor zijn de Spectres in het leven geroepen, waar jij er eentje van bent. Jij dient als bodyguard voor het mensenras en voert routinevluchten en vredesmissies uit. Tijdens een patrouille doe je een schokkende ontdekking, dat tevens de rode lijn door de game is. Je zult de verschillende beschavingen aan jouw zijde moeten krijgen, en zo het universum van zijn ondergang te redden. Hiervoor moet je uiteraard talloze planeten in verschillende zonnestelsels moeten bezoeken.

Om hier levend doorheen te komen ontwikkelt je character zich uiteraard continu, doormiddel van een Role Playing-systeem dat veel gelijkenissen vertoond met Star Wars: KotOR. Een belangrijke vaardigheid is Dark Matter. Hiermee kun je je omgeving, je vijanden en je gesprekspartner manipuleren. Mass Effect biedt namelijk een nieuw, revolutionair dialoogsysteem waarmee je de ander bijvoorbeeld kunt onderbreken, aanvullen of lichaamstaal zenden. Aan zijn lichaamstaal is vervolgens af te lezen wat zijn werkelijke mening is. Hier is uiteraard een geweldige grafische pracht voor nodig, en die heeft Mass Effect dan ook. De game kent vele grafische foefjes zoals uiteraard High Definition, Bump Mapping en Action Blur. Het grootste gedeelte van de game zul je aan het verkennen, handelen, praten en verzamelen zijn, maar Mass Effect kent ook een heleboel shootouts.

Mass Effect verschijnt 20 november voor de Xbox 360.

 1.   
  FableFreak's avatar

  oftewel hij komt een paar maanden later ๐Ÿ˜›

 2.   
  Bumshakalakabum's avatar

  FableFreak schreef, "oftewel hij komt een paar maanden later ๐Ÿ˜› "

  Paar maanden later? bedoel je niet รฉรฉn maandje eerder? ๐Ÿ˜›

 3.   
  Headdy NL's avatar

  YEEEES UBER GOED NIEUWS !
  19 November lig ik om 7 uur ’s avonds al voor de deur van de Dixons zodat ik bij openingstijd dat spel in me hande krijg!!!
  MASS EFFFECT FTW ๐Ÿ˜€

 4.   
  Menno Schellekens's avatar

  Elegost2e schreef, "YEEEES UBER GOED NIEUWS !
  19 November lig ik om 7 uur ’s avonds al voor de deur van de Dixons zodat ik bij openingstijd dat spel in me hande krijg!!!
  MASS EFFFECT FTW ๐Ÿ˜€ "

  amen to that brother ๐Ÿ˜†