Geeft Capcom Okami toch nog een kans op de Wii?

Okami is het verdrietige verhaal van een dappere game met een uniek uiterlijk dat door reviewers wereldwijd de hemel in werd geprezen maar commercieel keihard flopte. In deze action/adventure titel kan je het scherm veranderen in een doek om je schilderkunsten op uit te leven. Aanvallen worden uitgevoerd door een bepaald symbool te tekenen. Dit ging best goed met de PS2 sticks maar iedereen die dit in werking ziet denkt meteen aan de Wiimote.

Al snel smeekten de fans Capcom om Okami nog een kans te geven op Nintendo’s succesvolle spelcomputer maar Capcom zweeg de kwestie stil. Opeens meldt Quarterman, één van de betrouwbaarste geruchtenverspreiders op het wereldwijde web, in de nieuwste Electronic Gaming Monthly dat er weldegelijk een port in de maak is:

  Quartermann also contends another popular rumor still has life in it: Okami on Wii. Capcom is already working on an upgraded port of the overlooked Zelda-style adventure, complete with Wiimote support.

Let wel: dit is niet door Capcom zelf bevestigd, maar door een redacteur van dus Amerikaanse magazine. Toch lijkt het niet onmogelijk want Wii is hot en Capcom heeft nog wat geld terug te verdienen…

Okami is een cel-shaded action/adventure van de makers die Viewtiful Joe. Okami speelt zich af in het feodale Japan’ waar een mythische demoon genaamd Orochi is teruggekeerd en de wereld heeft veranderd in een verlaten woestenijn. Enkel de God van de Zon (Amaterasu) kan de wereld redden om zo een rijk van eeuwige ellende te voorkomen. Haar avatar, en die van jou, is een mysterieuze witte wolf. De gameplay doet erg denken aan Zelda, met een uniek smaakje dankzij het schilderen om moves te doen. Het scherm veranderd in jouw doek en door de juiste lijnen te zetten versla je monsters en los je puzzels op.

Nog niet overtuigd van Okami’s goddelijkheid? Lees dan onze review!

 1.   
  Ariose's avatar

  Het zelfde verhaal als Beyond Good & Evil. Kreeg erg goede cijfers. Verkocht amper. 🙁

 2.   
  Remmie!'s avatar

  ^jha dat is egt zo vervelend altijd.. Of Psychonauts was ook een top platform game maar is nouwelijks verkogt.
  Wil Okami wel heel graag en het spel is van wat ik er over heb gelezen egt gemaakt voor de Wii (bijwijze van spreken) en lijkt me een vette game.

  Offtopic: Vette ava ariose 😉

 3.   
  Fawaka-W's avatar

  vooral dat gebeure met die kwast is super voor op de Wii.
  Grafisch is het al goed (cartoon comic grafix zal je toch niet echt veel mooier krijgen, wat ook niet echt nodig is)

 4.   
  FableFreak's avatar

  jammer als goede spellen floppen