ESRB blijft stil omtrent herkeuring Manhunt 2

Vorige week werd door Rockstar bekend gemaakt dat ze Manhunt 2 op diverse fronten hadden aagenpast, waardoor deze van de keuringsdienst ESRB alsnog een M (Mature, 17+) rating kreeg. De geruchten doken al snel op dat Rockstar mogelijk een stevige zak met geld zou hebben meegebracht om een betere rating af te dwingen, maar de ESRB weigert om in detail te treden over de herkeuring:

  “Publishers submit game content to the ESRB on a confidential basis. It is simply not our place to reveal specific details about the content we have reviewed, particularly when it involves a product not yet released. What can be said is that the changes that were made to the game, including the depictions themselves and the context in which those depictions were presented, were sufficient to warrant the assignment of an M (Mature 17+) rating by our raters.”

Kortom, we moeten niet zo argwanend zijn en binnenkort zal Manhunt 2 gewoon in de winkels liggen. Wanneer dit in Europa zal zijn, is nog onduidelijk.

De beklemmende sfeer uit het eerste deel dat het koude zweet over je rug liet lopen keert terug, net zoals de stealthy gameplay. Je wilt immers niet gespot worden tijdens je lugubere en gewelddadige moorden, die ditmaal nog intenser en erger in beeld gebracht worden. Het verhaal krijgt een andere wending waardoor je plots in de voeten van Daniel Lamb komt te staan. Onze vriend Daniel is samen met Leo Kasper de enige overlevende na een geheim experiment dat totaal verkeerd is verlopen. The Pickman Project, de organisatie achter dit experiment, zal alles uit de kast halen om te voorkomen dat je de waarheid naar buiten brengt.

Verder zal de versie voor de Nintendo Wii, die speciaal door Rockstar Toronto wordt verzorgd, natuurlijk een heleboel effectieve besturingsmanieren kennen waarmee je je tegenstanders om zal kunnen leggen. Denk aan het doorsnijden van iemands keel met de Wiimote, het doorboren van een ruggengraat met de nunchuck of het wurgen met beide controllers.

Manhunt 2 komt in Amerika uit op 31 oktober, er is nog geen releasedatum aangekondigd voor Europa.

 1.   
  bubelss's avatar

  waar is het voor pc 360 ps2/3 ? in ieder geval moeten ze zich niet zo aan stellen ze hebben hem zelf gemaakt duz en die rating daar geven veel winkels togh nix om als ze maar kunnen verkopen 😛

 2.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  LOL 😀 If we not can do it in the easy way we do it on the hard way dus ze koppen die gasten maar om

 3.   
  TheDude's avatar

  Ach ja, hij zal toch wel keer komen. Vandaag op het nieuws dat de game niet verboden zal worden in Nederland, dus dat scheelt weer. 😛

 4.   
  FableFreak's avatar

  jezus wat een gezeik het is maar een spel laat thompson gewoon zijn bek houwden 👿

 5.   
  arie de beuker's avatar

  TheDude schreef, "Ach ja, hij zal toch wel keer komen. Vandaag op het nieuws dat de game niet verboden zal worden in Nederland, dus dat scheelt weer. 😛 "

  mooi zo!

 6.   
  Design's avatar

  arie de beuker schreef, "

  ”TheDude” schreef, "Ach ja, hij zal toch wel keer komen. Vandaag op het nieuws dat de game niet verboden zal worden in Nederland, dus dat scheelt weer. 😛 "

  mooi zo!

  "

  België inclusief hoop ik? 😉