PS3-versie Half-Life 2: Orange Box aantal weken uitgesteld

Onlangs werd de releasedatum van de Half-Life 2: Orange Box onthuld, maar vandaag blijkt dat de destijds genoemde datum wellicht niet meer zal opgaan voor de PlayStation 3-versie. Volgens een rapport van IGN heeft Electronic Arts de releasedatum van deze PS3-versie uitgesteld voor “een aantal weken” na de Xbox 360- en PC-versie van de Orange Box.

Een specifieke reden voor het uitstel werd niet gegeven, maar het lijkt er op dat het komt doordat de PS3-versie bij EA zelf ontwikkeld wordt en niet bij Valve Softworks.

Half-Life 2 is overduidelijk een groot succes geworden en het was dan ook meer dan logisch dat de game vorig jaar werd aangekondigd voor een verschijning op de Xbox 360 en PlayStation 3. De game zal tegelijk releasen met Half-Life 2: Episode Two voor de PC en deze conversie bevat dan ook het orginele spel, als ook de vervolgstukken Episode One en Episode Two. Daarnaast zit in het pakket, dat door het leven zal gaan als de Orange Box, ook de cartoon-achtige multiplayer Team Fortress 2 en de puzzelgame Portal.

Episode Two gaat verder waar de eerste stopte. Alyx blijkt nog in leven te zijn en verder zullen de Vortigaunts (de behulpzame aliens) een belangrijke rol spelen. De game zal zich, in tegenstelling tot de eerste episode, vooral afspelen in grote, uitgestrekte gebieden. De gevechten met de Combine (de slechte aliens) en de Striders (de grote robotspinnen) zullen daardoor ook wat uitgebreider en massaler zijn dan voorheen.

Verder krijg je in Episode Two te maken met een nieuwe tegenstander: de Hunter. Dit is een soort mini-Strider die naast een behoorlijke snelheid ook nog eens beschikt over een flinke voorraad kogels. Een andere toevoeging aan de game is de Strider Buster. Over dit nieuwe wapen zijn nog weinig details prijs gegeven, maar het doel van deze gadget moge duidelijk zijn.

De Half-Life 2: Orange Box zal uitgebracht worden voor de PC, PlayStation 3 en Xbox 360. De Steam-versie verschijnt op 10 oktober en de retail-versies voor de PC en Xbox 360 volgen op 12 oktober. De PS3-versie wordt een paar weken later verwacht.

 1.   
  TheDude's avatar

  Ach ja, in zo’n overvolle periode met topgames zou ik me niet echt druk maken om een uitstel van enkele weken. Moet toch al vakantiedagen opnemen om alle toppers te kunnen spelen straks. ๐Ÿ˜›

 2.   
  denjaap's avatar

  jammer voor hen ๐Ÿ™

 3.   
  0wNzoR's avatar

  jmmr dat hij uitgesteld word maar tog ik mot nog een ps 3 kope dus ๐Ÿ˜‰ ik heb tijd genoeg ๐Ÿ˜›

 4.   
  Design's avatar

  TheDude schreef, "Ach ja, in zo’n overvolle periode met topgames zou ik me niet echt druk maken om een uitstel van enkele weken. Moet toch al vakantiedagen opnemen om alle toppers te kunnen spelen straks. ๐Ÿ˜› "

  Haha, indeed. ๐Ÿ˜€

 5.   
  denjaap's avatar

  maar ik koop hem nieti k word er ziek van -_- !!