Bekijk alle ins en outs van Mass Effect in drietal nieuwe trailers

Ontwikkelaar BioWare lijkt met Mass Effect toch een pareltje in huis te hebben voor de Xbox 360. De prachtige vormgeving en bijzondere interactie met NPC’s moeten deze game tot een ware system seller gaan maken. Vandaag zijn er weer drie frisse trailers van Mass Effect uitgebracht, waarin we diverse aspecten van de game te zien krijgen, zoals character customization, de interactieve dialogen, wapens en het combat systeem.

In Mass Effect heb jij commandant Sheppard van het ruimteschip de Normandy onder de knoppen, ten tijde van de 23e eeuw. Inmiddels is het ons gelukt om door de ruimte te reizen, al krijgen we nog niet het respect van de andere buitenaardse rassen. Hierdoor zijn de Spectres in het leven geroepen, waar jij er eentje van bent. Jij dient als bodyguard voor het mensenras en voert routinevluchten en vredesmissies uit. Tijdens een patrouille doe je een schokkende ontdekking, dat tevens de rode lijn door de game is. Je zult de verschillende beschavingen aan jouw zijde moeten krijgen, en zo het universum van zijn ondergang te redden. Hiervoor moet je uiteraard talloze planeten in verschillende zonnestelsels moeten bezoeken.

Om hier levend doorheen te komen ontwikkelt je character zich uiteraard continu, doormiddel van een Role Playing-systeem dat veel gelijkenissen vertoond met Star Wars: KotOR. Een belangrijke vaardigheid is Dark Matter. Hiermee kun je je omgeving, je vijanden en je gesprekspartner manipuleren. Mass Effect biedt namelijk een nieuw, revolutionair dialoogsysteem waarmee je de ander bijvoorbeeld kunt onderbreken, aanvullen of lichaamstaal zenden. Aan zijn lichaamstaal is vervolgens af te lezen wat zijn werkelijke mening is. Hier is uiteraard een geweldige grafische pracht voor nodig, en die heeft Mass Effect dan ook. De game kent vele grafische foefjes zoals uiteraard High Definition, Bump Mapping en Action Blur. Het grootste gedeelte van de game zul je aan het verkennen, handelen, praten en verzamelen zijn, maar Mass Effect kent ook een heleboel shootouts.

Mass Effect verschijnt medio november voor de Xbox 360.

 1.   
  linde's avatar

  graffics zijn erg goed

 2.   
  Bello 2185's avatar

  linde schreef, "graffics zijn erg goed"

  Zeker. 🙂

 3.   
  civrot92's avatar

  linde schreef, "graffics zijn erg goed"

  Inderdaad, ziet er erg mooi uit!

 4.   
  claafie's avatar

  linde schreef, "graffics zijn erg goed"

  mee eensch

 5.   
  Gold_Thunder's avatar

  Schijt aan de graphics. Deze game is gewoon fantatisch kwa game play!!

 6.   
  Ruudjee's avatar

  Gold_Thunder schreef, "Schijt aan de graphics. Deze game is gewoon fantatisch kwa game play!!"

  Dat weet je ook nu al hè..

 7.   
  Neolite's avatar

  ze hebben echt overal over nagedacht, ziet er goed uit en de manier waarop je gesprekken kan voeren is hartstikke goed 😮

 8.   
  Darkknight's avatar

  very nice dude 😀

 9.   
  Gold_Thunder's avatar

  Ruudjee schreef, "

  ”Gold_Thunder” schreef, "Schijt aan de graphics. Deze game is gewoon fantatisch kwa game play!!"

  Dat weet je ook nu al hè.."

  De makers van KoToR. Hebben nog nooit een slechte game gemaakt. Dus deze zal ook zeker niet slecht zijn. En als je kijkt wat deze game allemaal te bieden heeft dan kan het gewoon niet fout meer gaan.

 10.   
  FableFreak's avatar

  ik hou niet van sf maar het ziet er netjes uit

 11.   
  Bumshakalakabum's avatar

  Nu vraag ik me eigelijk af.. zouw je ook gewoon inplaats van all die buitenaardse planeten op ons eigen aarde kunnen landen? 😛