Voorlopig geen Bioshock voor de PlayStation 3

Voorlopig zal er geen Bioshock uitkomen voor de PlayStation 3. Ken Levine, lead designer van BioShock, heeft verklaard dat er geen PlayStation 3-versie in ontwikkeling is of dat er daarvoor plannen bestaan.

Geruchten doken op nadat er in de PC code sporen waren gevonden wat mogelijk zou duiden op een PlayStation 3 versie. Deze geruchten zijn dus bij deze de wereld uitgeholpen. Levine benadrukt dat er een deal is met Microsoft over de exclusiviteit van Bioshock.

BioShock moet volgens de makers een revolutionaire shooter worden die het genre naar een nieuw niveau tilt. Je krijgt een levende, unieke en onvoorspelbare FPS-ervaring voorgeschoteld. Nadat je vliegtuig is gecrasht in onbekende wateren, ontdek je een roestige bathysfeer waarmee vroeger onderzoek onder water is gedaan. Je daalt af naar Rapture, een stad verborgen in de diepe zee. Deze stad werd gebouwd als ideale beschaving voor een aantal geselecteerde wetenschappers, kunstenaars en industriëlen. Nu is het idealisme verdwenen en de stad is overspoeld met lijken.

Upgrade je wapens of modificeer je lichaam dankzij de diverse Plasmid Stations, waarmee je allerlei speciale krachten kunt krijgen. Maak bewuste keuzes om uiteindelijk de grote vraag te beantwoorden: gebruik je de onschuldige overlevenden van Rapture…of red je hen uit hun kwellende situatie?

Download de Bioshock demo hier.

Bioshock is inmiddels uitgebracht voor de PC en Xbox 360.

  1.   
    SjaakSnel's avatar

    Ja dat krijg je als je zulke slechte reviews geeft sony fanboys:P (een 5):P:P

  2.   
    denjaap's avatar

    en hier krijgenwe een fanboy war…. 🙁

  3.   
    TheDude's avatar

    Zal wel meevallen qua ‘fanboy’ war, neem aan dat iedereen ondertussen een keer inziet dat zoiets totaal zinloos is. Jammer dat de game niet naar de PS3 komt, misschien in de toekomst nog, maar je kunt simpelweg niet alles hebben. En er zijn toch nog genoeg andere vette PS3-titels op komst, dus ik zal Bioshock zeker niet missen op m’n console. (oke, speel em op de PC, dat scheelt wel iets :P)

  4.   
    Neolite's avatar

    het ligt voor een gedeelte natuurlijk aan microsoft dat een aantal spellen exclusief uit komen op de xbox 360 en pc. of dat de ps3 versie later komt. 8)
    maar meestall is het gewoon de keuze van de ontwikkelaar of de uitgever. 8)