Demo Folklore vanaf morgen tijdelijk in PlayStation Store; PSP-versie in ontwikkeling

Bij het horen van het woord ‘folklore’ denken veel mensen toch al snel aan cultuur, volksfeesten en klederdracht. Niet echt een boeiende gedachte voor een game, zou je denken. Toch heeft Sony een nieuwe game ontwikkeld met deze toch wel bijzondere titel. De game is in ontwikkeling bij Game Republic, onder leiding van de haast legendarische Yoshiki Okamoto, die eerder al verantwoordelijk was voor games als Onimusha, Devil May Cry en Resident Evil.

Zojuist is bekend gemaakt dat er morgen een demo van Folklore zal verschijnen in de PlayStation Store. In de demo kan je een stukje spelen met Ellen, één van de hoofdpersonages. Het valt zeker aan te raden om niet te lang te wachten met downloaden, want de demo zal slechts tijdelijk in de PlayStation Store blijven staan. Hoe lang de demo te downloaden is en waarom Sony hiervoor gekozen heeft, is nog onduidelijk.

En om de nieuwsrubriek voor Folklore even af te ronden: een medewerker van Sony Computer Entertainment heeft onthuld dat er aan een PSP-versie van Folklore wordt gewerkt. Het is nog niet duidelijk of dit een port van de PS3-versie zal zijn of dat het een volledig nieuwe game zal worden.

Folklore is een duistere fantasy-adventure, waarin we kennis maken met de hoofdpersonages Keats en Ellen. Keats is een schrijver voor een derde-rangs occult magazine, maar toch is hij ook wel een echte realist. Ellen heeft op jonge leeftijd haar moeder verloren en is nog altijd bezig met het zoeken naar oude volksverhalen op het Engelse platteland. Hoewel Keats en Ellen elkaar niet kennen, zijn ze toch op elkaar aangewezen om een bijzondere legende te ontrafelen. Keats krijgt een telefoontje van een vrouw om naar het dorpje Doolin te komen, maar wanneer hij daar aankomt blijkt de vrouw vermoord te zijn. Op hetzelfde moment vindt Ellen een brief die haar moeder vele jaren terug had geschreven, waarin ze gevraagd wordt om haar moeder in Doolin te ontmoeten.

Zodoende raken de verhaallijnen van Keats en Ellen verwikkeld in het mysterieuze dorpje Doolin, dat de grens is tussen dromen en werkelijkheid. Doolin is namelijk een portaal naar zeven ‘Netherworlds’, fantasievolle werelden vol bijzondere wezens, geesten en monsters. In deze werelden leven diverse ‘folks’, die elk over unieke krachten beschikken. Door een folk te verslaan kan je hun speciale kracht overnemen en deze gebruiken tijdens je zoektocht naar de waarheid. Als speler kan je kiezen of je het avontuur met Keats of met Ellen beleeft, waarbij de game veel gebruik zal maken van de SIXAXIS-controller. Je zult letterlijk de krachten uit je vijanden moeten trekken om een folk te verslaan.

Folklore zal in oktober van dit jaar uitgebracht worden voor de PlayStation 3.

 1.   
  anakin783's avatar

  khad liever stranglehold of rachet and clanck demo gehad 😥

 2.   
  TheDude's avatar

  Ratchet & Clank komt sowieso nog een keer demo van, maar dit is ook heel goed nieuws. Lijkt me best wel een mooie game, dus opletten maar wanneer de demo er is morgen. 🙂

 3.   
  HardCoreGamer™'s avatar

  ik kan niet wachten op dezeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8)