De Wii kan DVD’s afspelen; het mag alleen niet van Nintendo

Ooit, in een ver verleden, kondigde Nintendo aan dat de Wii, naast Wii- en Gamecube-games, ook DVD’s zou afspelen. Na deze eerste aankondiging is er nooit meer wat van die feature vernomen en vragen van de pers werden ontweken. Moet je je voorstellen hoe verrast een stel hackers waren toen ze de DVD-functionaliteit aantroffen in een opengebroken Wii! De hardware zit er blijkbaar in, alleen de vereiste software is niet aanwezig.


De hackers hebben een simpele hack ontdekt: brand een stukje code wat zij hebben gemaakt op een CD, schuif de CD in je Wii en zie daar: een menu verschijnt en je Wii is een DVD speler geworden. Dit is natuurlijk niet helemaal veilig en je verkwist je garantie, maar toch.

Als je deze functionaliteit wilt, maar niet zeker bent over de veiligheid, is het misschien handiger om even te wachten, want bedrijven als Datel (die brachten je eerder al Freeloader op de Gamecube) staan natuurlijk te springen om hun eigen schijfje te verkopen.

 1.   
  Nielskuhhveki's avatar

  hendig mischien verneuk je je wii dan wel maar das je eigen risico trouwens dat is al verneukt ๐Ÿ˜†

 2.   
  taymo's avatar

  afzetters kep is gelezen dat er ne wii kwam maar aan een iet hogere prijs en in de gewone steekt er al een ๐Ÿ˜•

 3.   
  Rideo Mortem's avatar

  zijn er echt mensen die tegenwoordig nog afhankelijk zijn van hun console om dvd’s af te spelen en ben ik de enige met n dvd speler?

 4.   
  kingofthegamers's avatar

  nee je bent niet de enige ik heb een gewone xbox en ik gebruik die NOOIT voor dvd’s ik pak altijd dvd speler of porteble tv speler

 5.   
  Aftershock's avatar

  Ik heb m’n ps2 niet nodig voor DVD’s af te spelen, als ik naar een film wil kijken steek ik die gwn in onze Home Cinema van JVC 8)

 6.   
  taymo's avatar

  kingofthegamers schreef, "nee je bent niet de enige ik heb een gewone xbox en ik gebruik die NOOIT voor dvd’s ik pak altijd dvd speler of porteble tv speler "

  wij hebbe in elke kamer een tv (da zender dus 4) + tv van de living en die hebbe ni allemaal ne dvd speler
  pak nu bij mijn broer die heeft geen dvd ma wel ne ps2 en die word nu alleen nog ma gebruikt om filmen te zien dus nu zijne dvd speler ๐Ÿ˜•

 7.   
  FableFreak's avatar

  lolz

 8.   
  meatball's avatar

  Aftershock schreef, "Ik heb m’n ps2 niet nodig voor DVD’s af te spelen, als ik naar een film wil kijken steek ik die gwn in onze Home Cinema van JVC 8) "

  bij mij ook, pc of 5.1+tv

 9.   
  Sacul's avatar

  taymo schreef, "

  ”kingofthegamers” schreef, "nee je bent niet de enige ik heb een gewone xbox en ik gebruik die NOOIT voor dvd’s ik pak altijd dvd speler of porteble tv speler "

  wij hebbe in elke kamer een tv (da zender dus 4) + tv van de living en die hebbe ni allemaal ne dvd speler
  pak nu bij mijn broer die heeft geen dvd ma wel ne ps2 en die word nu alleen nog ma gebruikt om filmen te zien dus nu zijne dvd speler ๐Ÿ˜•
  "

  Pff, ik heb het eindelijk vertaald… ๐Ÿ˜•

  Zou dan fijn zijn als Nintendo zelf met de juiste software komt. Is toch leuk voor de mensen die graag een DVD willen kijken. ๐Ÿ™‚

 10.   
  taymo's avatar

  Pff, ik heb het eindelijk vertaald…

  ja sorry er voor was mss te vlaams ๐Ÿ˜€

 11.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Dan koop ik wel een dvd speler veel veiliger Wii is (special) voor gaming en dvd voor de films ๐Ÿ˜ณ

 12.   
  Darkknight's avatar

  lullig voor de wii kopers ๐Ÿ˜•