Mass Effect mogelijk vertraagd naar december

Mass Effect zou komende november als zoete broodjes over de toonbank moeten zijn gegaan, maar verscheidene retailers hebben hun releasedate aangepast, naar 7 december welteverstaan. Chris Priestly, Mass Effect Community man van BioWare, meldt echter dat de game wel degelijk deze november in de winkelrekken te vinden zal zijn. Daarnaast heeft hij gezegd dat BioWare binnenkort een precieze datum bekend maakt. CVG.com is met dit bericht naar Microsoft gegaan en ook zij ontkennen.

  “We have not announced or changed the release date for Mass Effect.”

Toch blijft het vreemd. We wachten af.

In Mass Effect heb jij commandant Sheppard van het ruimteschip de Normandy onder de knoppen, ten tijde van de 23e eeuw. Inmiddels is het ons gelukt om door de ruimte te reizen, al krijgen we nog niet het respect van de andere buitenaardse rassen. Hierdoor zijn de Spectres in het leven geroepen, waar jij er eentje van bent. Jij dient als bodyguard voor het mensenras en voert routinevluchten en vredesmissies uit. Tijdens een patrouille doe je een schokkende ontdekking, dat tevens de rode lijn door de game is. Je zult de verschillende beschavingen aan jouw zijde moeten krijgen, en zo het universum van zijn ondergang te redden. Hiervoor moet je uiteraard talloze planeten in verschillende zonnestelsels moeten bezoeken.

Om hier levend doorheen te komen ontwikkelt je character zich uiteraard continu, doormiddel van een Role Playing-systeem dat veel gelijkenissen vertoond met Star Wars: KotOR. Een belangrijke vaardigheid is Dark Matter. Hiermee kun je je omgeving, je vijanden en je gesprekspartner manipuleren. Mass Effect biedt namelijk een nieuw, revolutionair dialoogsysteem waarmee je de ander bijvoorbeeld kunt onderbreken, aanvullen of lichaamstaal zenden. Aan zijn lichaamstaal is vervolgens af te lezen wat zijn werkelijke mening is. Hier is uiteraard een geweldige grafische pracht voor nodig, en die heeft Mass Effect dan ook. De game kent vele grafische foefjes zoals uiteraard High Definition, Bump Mapping en Action Blur. Het grootste gedeelte van de game zul je aan het verkennen, handelen, praten en verzamelen zijn, maar Mass Effect kent ook een heleboel shootouts.

Als we BioWare en Microsoft moeten geloven, ligt de game deze november in de rekken voor de Xbox 360.

 1.   
  Headdy NL's avatar

  NEEEEEE MAG NIET UITSTELLEN!!!!!! ๐Ÿ˜ก

 2.   
  GraveDevil's avatar

  Komt ie in de toekomst heel misschien ook niet naar de pc? I hope so ๐Ÿ˜›

 3.   
  0wNzoR's avatar

  waarom ๐Ÿ˜ฅ waarom ๐Ÿ˜ฅ waarom moeten ze haten focking bioware ๐Ÿ˜ก ๐Ÿ‘ฟ

 4.   
  Ariose's avatar

  Zolang de game er maar beter van woord wil ik best nog een hele lange tijd wachten.

 5.   
  0wNzoR's avatar

  Ariose schreef, "Zolang de game er maar beter van woord wil ik best nog een hele lange tijd wachten."

  ohwkeej das waar maar tog ik wil m nu spele ๐Ÿ˜ก ๐Ÿ˜ก ๐Ÿ˜‰ ๐Ÿ˜›

 6.   
  touchdown's avatar

  ik zit niet zo te wachten op de game maar misschien word de game wel beter ja als hij later word uitgesteld of gewoon vetraging

 7.   
  Neolite's avatar

  gewoon niet uitstellen ๐Ÿ‘ฟ , dan krijgen ze ook geen problemen ๐Ÿ˜›