Blizzard: geen plannen voor console-versie World of Warcraft

Het blijft een gerucht/wens/droom/angst (doorhalen wat voor jou van toepassing is) dat steeds weer blijft opduiken: een mogelijke console-versie van World of Warcraft. Zeker nu Microsoft ontwikkelaars onlangs vrij spel gaf om de harde schijf van de Xbox 360 te gebruiken voor MMO’s.

Toch heeft ontwikkelaar Blizzard nogmaals duidelijk ‘nee’ gezegd als reactie op de vraag of we nog een Xbox 360 en/of PS3-versie van World of Warcraft kunnen verwachten:

  “We’re madly in love with the PC and Mac platforms, and there are no plans at this time to bring World of Warcraft to any other platforms.”

Geen plannen dus “op dit moment”. Klinkt bekend…

World of Warcraft is een MMORPG is het welbekende Warcraft universum, waar vooralsnog alleen RTS in werd gespeeld. Maar nu kun je dus ook met zijn allen tegelijk gaan Roleplayen, monsters verslaan en quests uitvoeren. Je kunt spelen als onder andere een Mens, Orc, Elf, Trol, Dwerg of een Ondode en dan ook nog eens in een Warrior, Mage, Druid, Rogue, Priest, Hunter of één van de andere klassen. Er is een gigantische wereld met supergrote steden om te verkennen en een verrassend plot om te ontrafelen. Vier jaar na de gebeurtenissen in Warcraft III: Reign of Chaos beginnen de volkeren zich in Azeroth weer een beetje te herstellen, ze beginnen weer steden te bouwen en legers te maken. Er staat ook een nieuwe donkere vorst op om de wereld in gevaar te brengen, en wie moet dat voorkomen? Niet alleen jij, maar ook duizenden andere spelers die op dat moment online zijn. Je kunt in groepjes reizen en tegen veel verschillende monsters vechten en er is genoeg anders te doen zoals voorwerpen verzamelen, maken en verkopen.

World of Warcraft is in februari 2005 uitgekomen op de PC en begin dit jaar verscheen de uitbreiding The Burning Crusade. Volgend jaar zal nog de uitbreiding Wrath of the Lich King uitgebracht worden.

 1.   
  Remmie!'s avatar

  Phew gelukkig.

 2.   
  Rijstekorrel's avatar

  ja idd dit is al zo vaak als gerucht ge komen terwijl blizzard dit helemaal niet wil

 3.   
  martyntjee's avatar

  ik zie wow al op een console NOU NEE
  die spellen zijn naar mijn mening egt voor comp
  want ander meot je al die knopjes in zon controler doen nou dat lijkt me nix 🙄

 4.   
  Dougsterrsd's avatar

  Inderdaad om een beetje fatsoenlijk wow te kunnen spelen heb je echt een berg toetsen nodig, om dat op een console te kunnen evenaren is met de huidige controllers van de PS3 en de Xbox 360 zo goed als onmogelijk…

 5.   
  EnVy DaMaG3R's avatar

  ik ga niet voor wow op de console betalen,ik zou het uberhaupt niet eens koopen

 6.   
  LXZ-76's avatar

  Remmie! schreef, "Phew gelukkig."

  Ja idd.

 7.   
  Elementall's avatar

  ik heb wow en het is niet zo makkelijk in pvp dan moet je na gaan op console 😛