Sony: ongewenst gedrag in Home wordt hard bestraft

Een project waar Sony hoog op inzet is Home, je virtuele woonkamer op het PlayStation Network. Het bedrijf heeft echter aangegeven dat ze hard zullen optreden tegen Home-gebruikers die de regels overtreden of andere gebruikers lastig vallen. Daarbij kan de opgelegde straf oplopen tot een complete online ban van je PS3, waardoor je over geen enkele online feature van Sony meer kunt beschikken.

Peter Edward, woordvoerder van Sony, gaf de volgende verklaring tijdens het Edinburgh Interactive Festival:

  “And If you really, really misbehave you can have your console disconnected at a machine level, so you would actually have to move house and buy a new PS3 before you could get online again”

Natuurlijk moet je het wel erg bont maken voordat je console volledig afgesloten wordt van de online-wereld, maar je bent gewaarschuwd…

Home is een virtuele ontmoetingsplek voor online PS3-gamers. Het lijkt op het eerste gezicht een klein beetje op de Mii’s die je kunt maken met de Wii, maar Home gaat veel verder dan dat. Je kunt hier bestanden delen, emoties delen, voicechatten, winkelen en zelfs je eigen virtuele woning inrichten met een eigen personage dat je van top tot teen zelf kunt aanpassen. Voel je je een beetje eenzaam? Dan kun je zo bij een vriend op bezoek gaan. Heb je zin in een arcadespelletje? Dan houdt niemand je tegen om naar een arcadehal te gaan.

Je kunt zo ook clan-meetings afspreken in de virtuele woning van een vriend of vriendin en samen met anderen een zelfgemaakt filmpje kijken op een mooie Bravia-tv. Daarnaast kan je vanuit Home ook gemakkelijk demo’s downloaden via het PlayStation Network. Kortom, bijna alles is mogelijk in Home.

Home zal vanaf oktober te downloaden zijn voor de PlayStation 3.

 1.   
  Koen's avatar

  Is home helemaal gratis? Of moet je bv. betalen voor meubels in je huis? 😮

 2.   
  Mrn.'s avatar

  Volgens mij kreeg je een kamer, maar als je je kamer groter wou hebben dan moest je betalen en je kreeg volgens mij ook standaard meubels en voor andere meubels moet je voor betalen maar dat weet ik niet zeker. Maar ik vind het goed dat ze zulke maatregelen nemenm, was dit maar ook zo bij de P.C games. 🙂 .

 3.   
  TheDude's avatar

  Volgens mij is de basis gewoon gratis, waarbij je al wel aardig wat mogelijkheden hebt. Pas als je echt uitbreidingen voor je huis wilt halen, kan je die kopen. Lijkt me wel een leuk iets, dat Home. 🙂

 4.   
  Cirdan's avatar

  hehe^^ zal wel lol ziijn, Home.

 5.   
  ps3 gek's avatar

  Ik vind de waarschuwing erg fijn. Zo ben je er ook zeker van dat het veilig is en dat je lol kunt houden

 6.   
  ps3 gek's avatar

  Home is echt vet:P Ga ik zeker downloaden. 😛

 7.   
  Basketter14's avatar

  Ik wist niet eens dat dat bestond.

 8.   
  Rijstekorrel's avatar

  ps3 gek schreef, "Ik vind de waarschuwing erg fijn. Zo ben je er ook zeker van dat het veilig is en dat je lol kunt houden
  "

  ja idd en nu ook bedenken geen ps3 via marktplaats kopen want dat kan er 1 zijn die gebant is voor home

 9.   
  ps3 gek's avatar

  ^^^Ja lijkt me best klote haha. als je hem via marktplaat koopt en je kunt niet op internet.:P

 10.   
  ps3 gek's avatar

  alleen één ding is me nog onduidelijk… Er zijn meer dan een miljoen kopers van een ps3. daarvan zullen er veel home downloaden. Maar hoeveel mensen zouden er dan tegelijkertijd online kunnen zijn??? 😕 Het is toch onmogelijk om in een virtuele wereld meer dan 20000 mensen tegelijkertijd te laten spelen of niet dan??? 😕

 11.   
  Tom's avatar

  Home lijkt me erg grappig, het feit dat je kunt showen met achievements in de vorm van beelden is natuurlijk échte patserij. Maar toch, is Home naast dat, niets meer dan een mooie versie van Habbo? Huisje, meubeltjes, centjes dokken . Op papier lijkt het toch hetzelfde, wat vinden jullie?