Bekijk de ontwikkeling van leipe personages in trailer Team Fortress 2

Half-Life 2 is overduidelijk een groot succes geworden en het was dan ook meer dan logisch dat de game vorig jaar werd aangekondigd voor een verschijning op de Xbox 360 en PlayStation 3. De game zal tegelijk releasen met Half-Life 2: Episode Two voor de PC en deze conversie bevat dan ook het orginele spel, als ook de vervolgstukken Episode One en Episode Two.

Daarnaast zit in het pakket ook de cartoon-achtige multiplayer Team Fortress 2 en de puzzel-game Portal. De totale bundel zal door het leven gaan als de Half-Life 2: Orange Box en vandaag krijgen we van Team Fortress 2 een frisse trailer te zien, waarin getoond wordt hoe Valve deze game ontwikkeld heeft.

Episode Two gaat verder waar de eerste stopte. Alyx blijkt nog in leven te zijn en verder zullen de Vortigaunts (de behulpzame aliens) een belangrijke rol spelen. De game zal zich, in tegenstelling tot de eerste episode, vooral afspelen in grote, uitgestrekte gebieden. De gevechten met de Combine (de slechte aliens) en de Striders (de grote robotspinnen) zullen daardoor ook wat uitgebreider en massaler zijn dan voorheen.

Verder krijg je in Episode Two te maken met een nieuwe tegenstander: de Hunter. Dit is een soort mini-Strider die naast een behoorlijke snelheid ook nog eens beschikt over een flinke voorraad kogels. Een andere toevoeging aan de game is de Strider Buster. Over dit nieuwe wapen zijn nog weinig details prijs gegeven, maar het doel van deze gadget moge duidelijk zijn.

De Half-Life 2: Orange Box zal in ergens in oktober verschijnen voor de PC, PlayStation 3 en Xbox 360.

 1.   
  TheDude's avatar

  Dit wordt echt een leuke game. Natuurlijk wordt Episode 2 ook bruut, maar ik kijk toch vrijwel net zoveel uit naar TF2. 8)

 2.   
  arie de beuker's avatar

  TheDude schreef, "Dit wordt echt een leuke game. Natuurlijk wordt Episode 2 ook bruut, maar ik kijk toch vrijwel net zoveel uit naar TF2. 8) "

  Ik ook, deze game lijkt me toch echt wel fun

 3.   
  firro's avatar

  Half Life 2 ownD

 4.   
  Remmie!'s avatar

  ka nnie tw8en. Ik kijk uit naar dit 😀 en Portal. Episode 2 lijkt me ook vet maa tog veeel minder.