Gamersnet.nl

MMO’s op de 360 vereisen een harde schijf

Microsoft heeft aangekondigd dat MMO’s op de 360 altijd een harde schijf gaan vereisen. MMO’s zijn grote games en hebben een “Master Storage File” nodig om te kunnen draaien. En dat past alleen op zo’n mooie harde schijf.

Core bezitters worden prima voorgelicht: er staat een waarschuwing op de voorkant van het hoesje van de desbetreffende game dat een HDD vereist is.

Dit komt niet als een verrassing gezien het feit dat de enige MMO voor de 360 die nu verkrijgbaar is, Final Fantasy XI, al een HDD vereist. Er zijn nog geen aankondigingen gedaan over games uit andere genres, al lijkt het logisch dat elke game die een grote, levendige wereld wil neerzetten zonder lange laadtijden en pop-up (GTA IV anyone?) hier baat bij heeft.

Nog een interessant detail: in tegenstelling tot de strenge controle op de grootte van Live Arcade games, beperkt Microsoft ontwikkelaars niet in hoe groot hun MMO wordt: “Feel free to require 30GB for your game; that’s just going to make your potential audience a lot smaller,” aldus Ian Lewis, software engineer bij Microsoft.

Er is op dit moment één MMO in ontwikkeling voor de 360: de grote Marvel MMO van de mannen bij Cryptic, de makers van City of Heroes/Villians.