Meer details over nieuwe update Lord of the Rings Online; release op 21 augustus

Fans van Turbine’s Lord of the Rings Online: Shadows of Angmar kunnen zich al tijden in de magische wereld van Tolkien begeven en enige tijd geleden kwam de eerste grote update, Book 9: Shores of Evendim, al uit. Inmiddels vond men het wel weer tijd worden voor een volgende update en die komt er in de vorm van Book 10: The City of the Kings. De nieuwe update zal op 21 augustus verschijnen en, niet geheel onbelangrijk, deze zal helemaal gratis zijn.

Book 10: The City of the Kings bevat uiteraard weer diverse vernieuwingen. Allereerst zal Book 10 het epische verhaal over Amarthiel voortzetten, dat in de Book 9 update begon. Amarthiel is op zoek naar haar verloren ‘ring of power’: Narchuil. De Dúnedain werken haar echter flink tegen en de Rangers doen er alles aan om de palantir te bemachtigen. Deze nieuwe verhaallijn brengt ook weer veel nieuwe quests, dungeons en monsters met zich mee.

Daarnaast voegt Turbine nog een nieuwe Monster Play-variant toe, getiteld Legendary Play. Door een bepaalde hoeveelheid Destiny Points uit te geven zal je als een Troll of Ranger of the North kunnen spelen om je vrienden te helpen de controle te krijgen over de Ettenmoors. Verdere vernieuwingen zijn een nieuw Reputation en Bartering systeem. Reputation zorgt ervoor dat je positieve en negatieve verhoudingen kunt krijgen met de diverse rassen en groepen in Midden-Aarde, gebaseerd op zowel het doden van monsters als het voltooien van quests. Bartering bied je de mogelijkheid om verdiende prijzen in te wisselen voor beloningen, zoals armor sets en mounts.

Ten slotte zal de user interface volledig te customizen zijn en, wellicht als grap voor tussendoor, zal het mogelijk zijn om als boerderijdier te spelen in de nieuwe Critter Play modus. Turbine heeft tevens onthuld dat Book 11, de derde grote update, ergens in de herfst uitgebracht zal worden en in elk geval de mogelijkheid zal bieden om je character te huisvesten. Genoeg om naar uit te kijken dus…

Lord of the Rings Online: Shadows of Angmar is de eerste MMORPG gebasseerd op J.R.R. Tolkien’s boeken van Lord of the Rings. In deze game creëer je een eigen held die zijn roem moet halen uit de strijd om Midden-Aarde. Dit doe je met behulp van de legendarische wapens die je zelf zult moeten vinden en waarmee je de talloze strategische gevechten aan gaat. Ook in deze MMORPG moet je natuurlijk je unieke reputaties opbouwen en hiermee je vijand proberen te overtreffen.

De game speelt zich af in het legendarische rijk Eriandor waar onder andere de Gouw, Rivendel en Breeg liggen. Voor Midden-Aarde vormt er zich een steeds grotere drieging uit het donkere koninkrijk Angmar. Alleen de dappersten en de sterksten kunnen de kwade legers van Sauron tegenhouden. Je zult het onder andere op moeten nemen tegen Spiders, Trolls, Orcs, Barrow Wights en de Nazgûl, maar behalve al dat kwaad kun je ook een vrolijke ontmoeting met Elrond, Tom Bombadil, Bilbo, de Dúnedain of zelfs leden van het reisgenootschap zelf meemaken.

Meer info vind je in onze uitgebreide review.

Lord of the Rings Online: Shadows of Angmar ligt sinds 24 april voor de PC in de winkel.

 1.   
  TheDude's avatar

  Ben steeds blijer met m’n lifetime-abonnement. Binnen 13-14 maanden heb je de kosten er volledig uit in vergelijking met bijvoorbeeld WoW en zulke updates blijven vet. 😀

 2.   
  NaabSchaap's avatar

  TheDude schreef, "Ben steeds blijer met m’n lifetime-abonnement. Binnen 13-14 maanden heb je de kosten er volledig uit in vergelijking met bijvoorbeeld WoW en zulke updates blijven vet. 😀 "

  Dat was toch een paar 100 euro?

 3.   
  mastertje's avatar

  volgens mij was het €150.-

 4.   
  ChielB's avatar

  Die is 150 euro ja, maar je hebt bijvoorbeeld ook een voordeelbundel voor 6 maanden (55 euro).