Vlammenwerper en vuurgranaten voor Halo 3

Dat Halo 3 een extreem succes zal worden, staat eigenlijk al wel vast. De beta was een enorme hit en ook de pre-orders lopen zeer goed. Sinds de beta-periode blijven de geruchten over mogelijke features van Halo 3 opduiken en onlangs zijn enkele geruchten bevestigd door Bungie.

Zo zal Halo 3 voorzien worden van de lang verwachte vlammenwerper en vuurgranaten. Volgens Frank O’Connor van Bungie heeft de Xbox 360 eindelijk de mogelijkheden geboden om dergelijke wapens in een game te stoppen:

    “Obviously the 360 makes things like that significantly easier. In Halo 3, we can control where it goes a lot better. [The flamethrower] obviously features a lot in campaign. But in multiplayer it doesn’t have to be in every multiplayer playlist and map.”

Vuur van zowel de vlammenwerper als een vuurgranaat zal aan vijanden en voertuigen blijven ‘plakken’, waardoor deze na enkele seconden alsnog uitgeschakeld kunnen worden. Na enige tijd zal het vuur langzaam doven en minder schade toebrengen. Als je echter het geluk hebt om bijvoorbeeld een Warthog onder vuur te houden, dan zal je deze zelfs met een vlammenwerper kunnen uitschakelen. De vlammenwerper zal er echter wel voor zorgen dat je minder snel zult kunnen lopen.

De vuurgranaten zullen volgens O’Connor vooral tactisch gebruikt kunnen worden in Capture the Flag wedstrijden. Door een vuurgranaat ergens neer te gooien kan je op de grond een vlammenzee creëren en zo de doorgang blokkeren voor de drager van de vlag. Voor fans van het ‘bubble shield’ is er goed nieuws, want dit is nog steeds een veilige plek als er een lading vuur op je afkomt. Het vuur zal op het schild langzaam opbranden.

Halo 3 gaat logischerwijs verder waar het verhaal van deel twee ophield. Master Chief komt terug van zijn reis, terwijl er nog altijd een gigantische oorlog woedt tussen het menselijke ras, de Covenant en de Flood. De beroemde stem van Cortana spreekt in trailers over ‘het einde van de aarde’ als de oorlog een dramatisch eind tegemoet loopt.

Over de wapens is ook al het een en ander losgelaten. De Brutes zullen voorzien zijn van Spike Grenades en Spike Rifles. De Spike Grenades beloven veel onheil, wat voor velen als muziek in de oren klinkt. Wanneer deze granaten ontploffen zullen er diverse scherpe projectielen rondvliegen. Natuurlijk klinkt dit als een doodnormale granaat, maar wat ze zo speciaal maakt is dat ze aan muren kunnen kleven. Nog een nieuw wapen is de nieuwe Spartan Laser. Dit wapen zal zeer moeilijk te beheersen zijn, maar bij een voltreffer kan dit speeltje een voertuig in één keer uitschakelen.

De multiplayer van Halo 3 zal natuurlijk een lading nieuwe maps bevatten. Voorbeelden hiervan zijn Valhalla, Snowbound en High Ground die men kan vergelijken met de maps Blood Gulch, Zanzibar en Frostbite. Nieuw in de multiplayer zal de ‘Mancannon’ zijn; het hulpmiddel om je snel te transporteren. Duidelijk te zien in diverse trailers is de originele lichtval met HDR-effecten en prachtige schaduwen en reflecteringen. Daarbij kan de omgeving volgens de makers aanzienlijk groter worden weer gegeven, waardoor je verder in de verte kan kijken. Duidelijk is dat deze eerste Halo titel op de Xbox 360 een ongelooflijke visuele ervaring zal gaan worden.

Halo 3 zal op 26 september uitgebracht worden voor de Xbox 360.

  1.   
    Bello 2185's avatar

    Vet een vlammenwerper!! 😀

  2.   
    LXZ-76's avatar

    ”Bello 2185″ schreef, "Vet een vlammenwerper!! 😀 "

    Hiermee is het brandende verlangen van de meeste fans geblust XD 😛

  3.   
    ChielB's avatar

    Ik denk toch meer dat alle fans in vuur en vlam staan! 😉

  4.   
    Firef0x's avatar

    jah jah en waar rook is is vuur 😛

  5.   
    SjaakSnel's avatar

    Een overgehypte game is halo 3

  6.   
    Ruudjee's avatar

    Waar rook is.. is meer rook.
    En waar meer rook is, is een vlammenwerper in Halo 3 😆

  7.   
    EnVy DaMaG3R's avatar

    in single player die kleine rot mannetjes plat burnen!

  8.   
    Rijstekorrel's avatar

    klinkt goed 😀

  9.   
    dr-salvador's avatar

    ik vind een vlammenwerper meer passen bij bijvoorbeeld GOW als bij een kleurrijke game als halo maar toch vet

  10.   
    LXZ-76's avatar

    dr-salvador schreef, "ik vind een vlammenwerper meer passen bij bijvoorbeeld GOW als bij een kleurrijke game als halo maar toch vet"

    ??? ja vast alleen bij jou is vuur in zwart-wit. 😛

  11.   
    dr-salvador's avatar

    jonge waar slaat da op

  12.   
    Rock-in's avatar

    Fik der in, hier gaan een hoop stunts mee uitgehaalt worden. 😛

  13.   
    ChielB's avatar

    dr-salvador schreef, "jonge waar slaat da op "

    Ik denk dat hij bedoelt dat GoW erg duister/donker is en Halo inderdaad kleurrijk en dat een vlammenwerper met fel gekleurd vuur dus eigenlijk juist beter bij Halo past dan bij GoW (waar je haast een vlammenwerper met donkere vlammen zou verwachten). 🙂

  14.   
    dr-salvador's avatar

    ja als je het zo bekijkt past ie juist weer beter bij halo

  15.   
    Neolite's avatar

    eh zit die flametrower nou alleen in de multiplayer of ook in de singleplayer 😕

  16.   
    touchdown's avatar

    vet vuurgranaat en vlammenwerper kan niet meer wachten op halo