Gamersnet.nl

Premium 360’s krijgen HDMI

Eerst bleek de Halo 360 al een HDMI aansluiting te krijgen en nu vindt een verraste gamer opeens een HDMI poort aan de achterkant van zijn nieuwe Premium 360. HDMI werd eerst aangekondigd als reden om een Xbox 360 Elite te kopen maar nu krijgen alle Premium consoles dezelfde behandeling:


Oftewel: alle nieuwe 360’s die jouw lokale gameshop binnen krijgt hebben waarschijnlijk een HDMI poort. Je kunt dit snel controleren door op de achterkant van de doos te kijken bij ‘andere inputs’. Je zal zelf de HDMI kabel moeten aanschaffen, maar daar krijg je een beter signaal en meer gebruikersgemak voor terug. De kabel die bij de 360 zit bestaat uit zes plugjes waarvan je er vijf gebruikt om een HD signaal te verzenden, drie voor beeld en twee voor geluid. De HDMI kabel heeft één plug voor beeld én geluid.

Of deze nieuwe Premium uitvoering ook over de geplande 65nm processor en betere dvd speler beschikt, is nog onduidelijk. Het valt eveneens nog te bezien of de Core-versie voorzien zal worden van een HDMI aansluiting.