Nintendo onthult slide sensor voor de DS

Nintendo Japan heeft een nieuwe gadget onthuld voor de Nintendo DS: een slide sensor. Hiermee zal je je DS in feite kunnen omtoveren tot een optische muis. De gadget is onderop je handheld te bevestigen, waarbij de laser en voetjes aan de onderkant over een oppervlak kunnen bewegen. Daarnaast is het geheel afgewerkt met een bijna verticaal uitsteeksel om het bovenste scherm van je DS onder een goede hoek te positioneren.

[SCREENSHOTS]

De onthulling volgt op een patent-aanvraag van Nintendo eerder deze week, wat al voor veel ophef zorgde. Sommige mensen zagen er meteen een geheel nieuwe handheld in, maar het blijkt dus om een nieuwe gadget te gaan. De slide sensor staat momenteel alleen in de planning voor Japan en zal daar voor 5800 yen (ongeveer 35 euro) verkocht worden. Voor dit bedrag krijg je een complete bundel, voorzien van de game Slide Adventure: Mag Kid en 12 andere mini-games die eveneens gebruik maken van de slide sensor.

Het is nog niet bekend gemaakt of er plannen zijn om de slide sensor in Europa uit te brengen, maar voor iedereen die al nieuwsgierig is geworden: hier kun je de slide sensor alvast kort aan het werk zien.

  1.   
    Nielskuhhveki's avatar

    Maf 😕

  2.   
    TheDude's avatar

    Wel erg apart ja. Een handheld is toch handzaam bedoeld lijkt me en niet om als een halve laptop over tafel te sleuren. 😛

  3.   
    Cyart's avatar

    lol 😛

  4.   
    Biokat's avatar

    Zkr wel maf.. 😆

  5.   
    MauriceV's avatar

    ziet er wel leuk uit vind ik 😉

  6.   
    Bello 2185's avatar

    Wat heb je daar naar weer aan 😕