Bestuur je goalie en medespelers met precisie in trailers FIFA 08

Zoals de afgelopen jaren zeer gebruikelijk is geworden, zal Electronic Arts ook dit jaar in de herfst een nieuwe FIFA-game uitbrengen. Deze keer moet vooral het gevoel van controle verbeterd worden dankzij een beter ontwikkelede ‘pace’-knop. Daarnaast wil EA met de Be a Pro-modus de weg inslaan om in de toekomst met 11 spelers de controle over één team te nemen. Maar goed, dat is iets voor de komende jaren. Nu mogen we ons weer gaan opmaken voor twee nieuwe trailers, waarin de besturing van je goalie en medespelers centraal staat.

Het selecteren van spelers is voor deze nieuwe FIFA-game namelijk volledig hernieuwd. Voorheen bepaalde de game zelf welke speler vlakbij was om deze te selecteren, maar in FIFA 08 kan je zelf met de rechter analoge stick gemakkelijk en snel een speler selecteren. Hierdoor zal je beter de ruimtes dicht kunnen lopen en strakker kunnen verdedigen.

Daarnaast kan je met één druk op de rechter analoge stick meteen je keeper selecteren, waardoor je snel kunt ingrijpen om een aanval te stoppen of om zelf de controle te hebben over je keeper als je een vrije trap tegen krijgt. EA vond de keeper in vorige games erg statisch, aangezien deze alleen in de laatste paar meters echt gebruikt werd. In FIFA 08 zal je hier dus verandering in kunnen brengen door je goalie slim te benutten.


Net als vele voorgaande jaren zal straks in de herfst weer een nieuwe FIFA-game uitgebracht worden. Voor fans van de serie is het elk jaar weer een genot om met een volgend deel aan de slag te mogen, al schreeuwen de critici telkens om meer vernieuwing. Het blijft nog even afwachten wat Electronic Arts dit jaar voor ons precies in petto heeft, maar verwacht in elk geval weer veel licenties, competities, bekertoernooien en een interactieve league. Daarnaast maakt de nieuwe Be a Pro-modus zijn opwachting, waarin je de controle over één speler in het veld kunt nemen, en zal men de ‘pace’-functie verder verbeteren om met technisch begaafde spelers diverse schijnbewegingen en tricks uit te kunnen voeren.

FIFA 08 staat gepland voor het derde kwartaal van dit jaar en zal verschijnen voor vrijwel alle platformen.

 1.   
  TheDude's avatar

  Dit zijn echt prettige vernieuwing weer, net als eerder al die betere steekpass. Was echt verschrikkelijk irritant dat je met vrije trappen niks aan je keeper kon doen en vrijwel altijd in dezelfde hoek geklopt werd. Selecteren van spelers vond ik nooit een groot probleem, maar dit oogt ook wel handig.

  Ziet er toch weer veelbelovend uit en wel wat beter en meer dan alleen wat graphics oppoetsen of paar trucjes toevoegen. 🙂

 2.   
  HardCoreGamer™'s avatar

  wie weet met welk progamma dit spel word gemaakt?

  dat voetbal stadion en die mensen

  wand dat lijkt mij super gaaf 8)

 3.   
  Firef0x's avatar

  Aan die keepercontrol heb je bijna niks. Alleen als de camera precies zo staat in de trailer lukt dit. Als je de camera langs de lijn hebt zie je het veel te laat.

 4.   
  martyntjee's avatar

  The dude
  Dit zijn echt prettige vernieuwing weer, net als eerder al die betere steekpass. Was echt verschrikkelijk irritant dat je met vrije trappen niks aan je keeper kon doen en vrijwel altijd in dezelfde hoek geklopt werd. Selecteren van spelers vond ik nooit een groot probleem, maar dit oogt ook wel handig

  He 8) lemaal mee eens

 5.   
  Koen's avatar

  Ik heb geen zin om een keeper te besturen! Ik blijf loyaal aan de betere PES-series 🙂

 6.   
  TheDude's avatar

  Koen schreef, "Ik heb geen zin om een keeper te besturen! Ik blijf loyaal aan de betere PES-series 🙂 "

  Subjectief… 😉

  @Firef0x: je ziet toch wel als de vrije trapnemer een kant op loopt. En je krijgt gewoon in totaal meer controle als je wilt. Je kunt je keeper laten staan zoals die anders ook staat, maar je kunt ook inspelen als je weet dat je tegenstander vaak een bepaalde hoek kiest. Lijkt me toch wel handig… 🙂

 7.   
  EnVy DaMaG3R's avatar

  grafs zien er slecht uit

 8.   
  ChielB's avatar

  Die komen er uiteindelijk toch wel degelijk uit te zien. Vergeet niet dat deze game op alle mogelijke huishoudelijke apparatuur te spelen zal zijn, dus deze zullen wellicht van de magnetron- of broodrooster-versie zijn. 😉

 9.   
  Ruudjee's avatar

  Pfoee.. een vrije trap erin schieten wordt nu wel heel moeilijk als de keeper helemaal handmatig bestuurd kan worden :O. En die graphics trouwens.. FIFA 07 ziet er nog haast beter uit.

 10.   
  para's avatar

  leuk maar ik heb nixs met voetbalspellen

 11.   
  Remmie!'s avatar

  omg allemaal geen vernieuwingen… dat keeper is onhandig en dat passen heb je niets aan… Zelfs die ene steekpass zat al in PES 4 😮

 12.   
  TheDude's avatar

  Remmie! schreef, "omg allemaal geen vernieuwingen… dat keeper is onhandig en dat passen heb je niets aan… Zelfs die ene steekpass zat al in PES 4 :o"

  Ja, in PES. Maar als je geen PES speelt lijkt me zoiets simpelweg wél een vernieuwing voor de FIFA-serie. En de keeper onhandig? Je hoeft em niet speciaal te besturen, je krijgt gewoon de mogelijkheid. Als je niks doet zal je hetzelfde ervaren als de keeper van vorige delen. Lijkt me juist ideaal dat je wat meer kunt inspelen op een vrije trap.

 13.   
  patrick123's avatar

  vernieuwing alles wordt beter en je merkt het ! 😉

 14.   
  HardCoreGamer™'s avatar

  ”noell2802″ schreef, "wie weet met welk progamma dit spel word gemaakt?

  dat voetbal stadion en die mensen

  wand dat lijkt mij super gaaf 8) "

  waarom zecht niemand iets 😥 😥 😥