Gaan 360-games steeds vaker een harde schijf eisen?

Er is altijd al veel te doen geweest over de verschillende uitvoeringen van de Xbox 360. Veel ontwikkelaars zijn boos omdat ze hun games speelbaar moeten maken op een Xbox 360 zonder harde schijf. Dat is vervelend, omdat de savegames klein moeten blijven en je content niet kan ‘streamen’ vanaf de harde schijf, wat langere laadtijden en framedrops kan veroorzaken.

Dan Houser, VP Executive bij Rockstar North, heeft zelfs openlijk geklaagd over deze beperking. Komt daar nu verandering in? Misschien wel:



Dit is een voorstel voor de voorkant van het Call of Duty 4 hoesje. Wat opvalt is het logo onderin waarop staat ‘Storage Required’. Dat is een ‘first’ en niet snel daarna dook de derde afbeelding op. Deze afbeelding dook op in een nieuwsbericht van Xboxfamily waarin staat dat ze hebben vernomen dat Microsoft ontwikkelaars nu toelaat om de Hard Drive verplicht te stellen.

Dit is natuurlijk een bittere pil voor de mensen die geen HDD hebben en nu sommige games niet kunnen spelen. De reactie van Microsoft:

    “Every game will work with every Xbox 360 system. But just like some games will require you to have a Memory Unit to save games, some games will require you to have a Hard Drive to experience them.”

Een tijdje geleden waren er nog geruchten die beweerden dat de Core SKU van de schappen zou worden getrokken. Nu lijkt het erop dat Microsoft voor een minder radicale oplossing kiest door logo’s op de spelhoezen te plakken.

  1.   
    Ruudjee's avatar

    Was al een week bekend ofzo.. ๐Ÿ˜†

  2.   
    TheDude's avatar

    Hahaha lachen…. ๐Ÿ‘ฟ
    Ik was het nog niet eerder tegen gekomen en natuurlijk checkt niet iedereen dezelfde sites als jij wellicht doet.

    On-topic: leuk dan zo’n goedkopere 360 maar de echte games gaan straks dus problemen opleveren als je geen harde schijf hebt. Tja, ze willen natuurlijk mensen wel zoveel mogelijk overhalen om een console te kopen, dus schrappen ze de goedkopere versie niet. Geldwolven blijven het…logisch. ๐Ÿ˜‰

  3.   
    Koen's avatar

    TheDude schreef, "Hahaha lachen…. ๐Ÿ‘ฟ
    Ik was het nog niet eerder tegen gekomen en natuurlijk checkt niet iedereen dezelfde sites als jij wellicht doet.

    On-topic: leuk dan zo’n goedkopere 360 maar de echte games gaan straks dus problemen opleveren als je geen harde schijf hebt. Tja, ze willen natuurlijk mensen wel zoveel mogelijk overhalen om een console te kopen, dus schrappen ze de goedkopere versie niet. Geldwolven blijven het…logisch. ๐Ÿ˜‰ "

    Of ze zijn gewoon redelijk tegenover degenen die een Core versie hebben ๐Ÿ™ Want als je een Core koopt staat er nergens dat sommige games een Harddisk nodig hebben, pas als ze dat vermelden kun je zoiets flikken vind ik.

  4.   
    LXZ-76's avatar

    bij mij zat er standaart en harddisk bij. Tog handig dat PREMIUM pakket ๐Ÿ˜›

  5.   
    FlameZ's avatar

    Is toch wel geinig wat ze in de dag van vandaag allemaal uitvinden :lol:.

  6.   
    Neolite's avatar

    alsof die memory units zo goedkoop zijn, doe mij maar een harde schijf 8) . tja wat moest ik toch zonder mijn premium pakket ๐Ÿ˜›

  7.   
    EnVy DaMaG3R's avatar

    premium ๐Ÿ™„

  8.   
    Chielh's avatar

    tja, had rekening gehouden met de toekomst microsoft, of breng een fatsoenlijk console uit ๐Ÿ˜›

  9.   
    Menno Schellekens's avatar

    we moeten niet vergeten dat de core verkopen ongeveer 10% zijn van het geheel dus het is niet alsof er heeel veel mensen genaaid worden. Het is vervelend maar het zat eraan te komen ๐Ÿ˜†

  10.   
    johnthebest's avatar

    EXP.menno schreef, "we moeten niet vergeten dat de core verkopen ongeveer 10% zijn van het geheel dus het is niet alsof er heeel veel mensen genaaid worden. Het is vervelend maar het zat eraan te komen ๐Ÿ˜† "

    Tuurlijk wel, kweet niet hoeveel verkopen maar had ergens 10 miljoen gelezen. 10/10=1 miljoen. oftewel 1/16 van ons land. (niet dat iedereen xbox heeft maar een vergelijking). Das toch heel veel

  11.   
    Menno Schellekens's avatar

    johnthebest schreef, "

    ”EXP.menno” schreef, "we moeten niet vergeten dat de core verkopen ongeveer 10% zijn van het geheel dus het is niet alsof er heeel veel mensen genaaid worden. Het is vervelend maar het zat eraan te komen ๐Ÿ˜† "

    Tuurlijk wel, kweet niet hoeveel verkopen maar had ergens 10 miljoen gelezen. 10/10=1 miljoen. oftewel 1/16 van ons land. (niet dat iedereen xbox heeft maar een vergelijking). Das toch heel veel"

    …en sommige mensen kopen alsnog een hardeschijf he ๐Ÿ˜†

  12.   
    Aadb's avatar

    dus, storage required , ik zou zeggen douw er een goedkoop memory sticky in , in de usb pooorten dan wel en je kan ook saven. probleem opgelost, en wie koopt er nou tegenwoordig nog een Core System…………. 8)

  13.   
    EnVy DaMaG3R's avatar

    Aadb schreef, "dus, storage required , ik zou zeggen douw er een goedkoop memory sticky in , in de usb pooorten dan wel en je kan ook saven. probleem opgelost, en wie koopt er nou tegenwoordig nog een Core System…………. 8) "

    bij mobieltje’s?

  14.   
    TotalPicnic's avatar

    zolang games maar geen hd-dvd-drive nodig hebben vind ik et oke