Wapens, nectar en een heftige co-op in nieuwe developer diary Haze

Ontwikkelaar Free Radical Design, bekend van games als Second Sight en Timesplitters, werkt momenteel hard aan een nieuwe next-gen shooter, getiteld Haze. In deze actievolle game mag jij als Jake Carpenter strijden voor de goede zaak. Haze zal een timed exclusive zijn, wat inhoudt dat de PS3-launch eerder is dan die van de PC en de 360. Hoelang deze tussenstop precies is, is nog niet bekend. Vandaag laat de ontwikkelaar van deze game weer wat meer details zien in een royale developer diary.


Haze speelt zich af in het jaar 2048, een tijd waarin het bedrijf Mantel Global Industries de touwtjes van de wereldeconomie in handen heeft. Jij speelt Jake Carpenter, een soldaat van het leger van Mantel en je vindt uitdaging en voldoening in het vechten voor een goede zaak. Dankzij hun grote arsenaal aan voertuigen, dodelijke wapens en bio-medische ondersteuning zijn de soldaten van het Mantel Army gevreesd door terroristen, dictators en politieke vijanden van Mantel. Meest gevreesd wordt het goedje Nectar, wat van iedere soldaat een dodelijke moordmachine maakt. Het heeft echter ook zijn keerzijde.

Jouw gevecht begint in een door de oorlog verscheurd land in Zuid Amerika, waar je het opneemt tegen een gevaarlijke rebellen factie, genaamd The Promised Hand. In het begin lijkt alles vrij goed te verlopen, maar al snel nemen de zaken een bijzondere wending…

Lees ook onze uitgebreide preview!

Haze zal in het vierde kwartaal van dit jaar uitgebracht worden voor de PlayStation 3. De versies voor de PC en Xbox 360 volgen later.

 1.   
  Aftershock's avatar

  Werkelijk prachtig! ๐Ÿ™‚
  Maar met deze fps knallen zal volgens mij wel het best van al lukken op de pc (voor de meeste fps trouwens) ๐Ÿ˜€

 2.   
  dr-salvador's avatar

  deze kunnen we bijschrijven bij het rijtje gears of war bioshock half life en al die andere supervette shooters

 3.   
  arie de beuker's avatar

  nice 8)

 4.   
  EnVy DaMaG3R's avatar

  dat wordt op de 360halen als ie uitkomt ๐Ÿ˜›

 5.   
  Chielh's avatar

  goeie shooter deze… Multiplayer is lachen als je van zon ventje een wapen kan afpakken… ๐Ÿ˜†

 6.   
  Tommy6769's avatar

  ziet er okee uit.. ๐Ÿ˜‰

 7.   
  Bello 2185's avatar

  Ziet er wel vet uit alleen dat van die nectar vind ik een beetje vergezocht ๐Ÿ˜•