Rockstar gaat officieel in beroep tegen verbod Manhunt 2

Take-Two en Rockstar hadden in juni al aangekondigd dat ze hun plannen hebben opgeschort om Manhunt 2 uit te brengen. Dit uiteraard vanwege het verbod in onder meer Engeland, Ierland, Italië en de Adult Only-rating in de Verenigde Staten. Toch laat men het daar zeker niet bij, want inmiddels is officieel bekend gemaakt dat Rockstar in beroep gaat tegen het verbod op hun controversiële game.

Er zal een klacht worden ingediend bij het Video Appeals Committee (VAC), een instelling met de mogelijkheid om het verbod op Manhunt 2 ongeldig te verklaren. Afhankelijk van de uitspraak van het VAC kunnen we wellicht over enige tijd alsnog bezig met Manhunt 2. Wordt vervolgd…

De beklemmende sfeer uit het eerste deel dat het koude zweet over je rug liet lopen keert terug, net zoals de stealthy gameplay. Je wilt immers niet gespot worden tijdens je lugubere en gewelddadige moorden, die ditmaal nog intenser en erger in beeld gebracht worden. Het verhaal krijgt een andere wending waardoor je plots in de voeten van Daniel Lamb komt te staan. Onze vriend Daniel is samen met Leo Kasper de enige overlevende na een geheim experiment dat totaal verkeerd is verlopen. The Pickman Project, de organisatie achter dit experiment, zal alles uit de kast halen om te voorkomen dat je de waarheid naar buiten brengt.

Verder zal de versie voor de Nintendo Wii, die speciaal door Rockstar Toronto wordt verzorgd, natuurlijk een heleboel effectieve besturingsmanieren kennen waarmee je je tegenstanders om zal kunnen leggen. Denk aan het doorsnijden van iemands keel met de Wiimote, het doorboren van een ruggengraat met de nunchuck of het wurgen met beide controllers.

Manhunt 2 is ontwikkeld voor de PlayStation 2, PSP en de Wii. Een releasedatum is momenteel nog onbekend.

  1.   
    Lasso's avatar

    Zou graag de argumenten zien die Rockstar gebruikt om ze te overtuigen. Ben benieuwd of ze die openbaar maken.

  2.   
    denjaap's avatar

    goed van rockstar ! waarom maken ze er zo’n gezaag over ?

  3.   
    LXZ-76's avatar

    denjaap schreef, "goed van rockstar ! waarom maken ze er zo’n gezaag over ?"

    Omdat dit de beste publiciteit is die je je als maker kan veroorloven, gta sa heeft ook al ontzettend goed verkocht vanwege de hotcoffee mod affaire. Ik hoop dat rockstar wint, het is belemering van artestieke vrijheid.

  4.   
    FlameZ's avatar

    Lasso schreef, "Zou graag de argumenten zien die Rockstar gebruikt om ze te overtuigen. Ben benieuwd of ze die openbaar maken."

    Ik zou ze ook wel eens willen zien.
    Ik zou toch ook in beroep gaan.

  5.   
    denjaap's avatar

    LXZ-76″][quote=”denjaap schreef, "goed van rockstar ! waarom maken ze er zo’n gezaag over ?"

    Omdat dit de beste publiciteit is die je je als maker kan veroorloven, gta sa heeft ook al ontzettend goed verkocht vanwege de hotcoffee mod affaire. Ik hoop dat rockstar wint, het is belemering van artestieke vrijheid.[/quote]

    😛 de hotcoffe mod is iets heel anders !

  6.   
    claafie's avatar

    denjaap schreef, "

    ”LXZ-76″ schreef, "[quote=”denjaap”]goed van rockstar ! waarom maken ze er zo’n gezaag over ?"

    Omdat dit de beste publiciteit is die je je als maker kan veroorloven, gta sa heeft ook al ontzettend goed verkocht vanwege de hotcoffee mod affaire. Ik hoop dat rockstar wint, het is belemering van artestieke vrijheid."

    😛 de hotcoffe mod is iets heel anders ![/quote]

    Ja idd, vond er eigelijk geen zak aan, die missie 😛

  7.   
    Mick.W's avatar

    Gelukkig, hopelijk moeten ze niet de game aan gaan passen ofzo. Bijv. minder geweldadig ofzo.

  8.   
    EnVy DaMaG3R's avatar

    agja manhunt2 mensen uit de uk vragen of ik het hier kan kopen best grappig

  9.   
    LXZ-76's avatar

    denjaap schreef, "

    ”LXZ-76″ schreef, "[quote=”denjaap”]goed van rockstar ! waarom maken ze er zo’n gezaag over ?"

    Omdat dit de beste publiciteit is die je je als maker kan veroorloven, gta sa heeft ook al ontzettend goed verkocht vanwege de hotcoffee mod affaire. Ik hoop dat rockstar wint, het is belemering van artestieke vrijheid."

    😛 de hotcoffe mod is iets heel anders ![/quote]

    Maar het heeft de zelfde gevolgen.

  10.   
    Tom's avatar

    Als men dit soort games verbied, jaag dan ook maar meteen Saw, Cube en Final Destination uit de videotheken. Het verschil tussen een controller en een bak popcorn in je hand vind ik persoonlijk niet de reden waarom games vaker worden verbannen uit sommige landen dan films.