Project Gotham Racing 4 beperkt door opslagmogelijkheden DVD

Het DVD versus Blu-ray debat is onlangs weer stevig opgelaaid toen een woordvoerder van ontwikkelaar Bizarre Creations sprak over hun aankomende game, Project Gotham Racing 4. Volgens een reactie op het officiële forum zal de game geen dag/nacht-cyclus per stad kennen, omdat hiervoor de textures opnieuw opgebouwd moeten worden (één voor de dag en één voor de nacht). Dit was geen probleem voor het ontwikkelteam, maar het probleem lag echter bij het opslagmedium. Het is niet mogelijk om die data op een enkele DVD te zetten.

Voordat je helemaal van streek raakt, heeft Bizarre al gemeld dat ze met een soort alternatief zullen komen, waarbij er verschillende lighting models voor elke stad gebruikt worden. Zo zal je bijvoorbeeld in een storm alles donkerder zien en na een periode van sneeuw ziet de omgeving er wat blauwer en bevroren uit.

De Project Gotham Racing-games zijn natuurlijk een van de systemsellers van de Xbox-platformen, en met hun inventieve kudos-systeem, geweldige graphics, goede physics en natuurlijk een heel arsenaal aan auto’s is dat eigenlijk ook wel logisch. Project Gotham Racing 4 zal exclusief voor de Xbox 360 verschijnen. De game komt waarschijnlijk niet eerder uit dan eind 2007, aangezien Bizarre Creations minimaal twee jaar werkt aan een nieuwe PGR-titel.

Project Gotham Racing 4 zal waarschijnlijk eind 2007 verschijnen, exclusief voor de Xbox 360.

  1.   
    claafie's avatar

    Jammer dat het niet op één dvd past, zou toch wel mooi zijn, dag en nacht-ciclus

  2.   
    TotalPicnic's avatar

    als er goeie lightning was zou je geen dubbele textures nodig hebben.
    wel jammer

  3.   
    TheDude's avatar

    Tuurlijk niet, want met een aparte texture-set kan je toch echt veel mooiere zaken doen voor een dag-nacht cyclus, dan wat mogelijk is met alleen lighting models.

    Hoop niet dat meer games tegen zulke capaciteits-problemen gaan aanlopen, zou zonde zijn als er straks vaker content of mogelijkheden uit moeten blijven. En alles via downloadbare content aansmeren is ook geen lekkere oplossing.

  4.   
    Scuderia's avatar

    Goede Game PgR4!

  5.   
    Aadb's avatar

    Dan maar additional download packs , 20 gb hardeschijf aanraden en een pack releasen zodat het wel in de game verwerkt word, is toch wel weer jammer had graag gezien dat je bij elke track een andere weersomstandstandigheid had kunnen kiezen en alles dan ook echt veranderd kwa omgeving etc.

  6.   
    prof_111's avatar

    dit zal nog erger gaan worden want gta4 kon ook al ni op een dvd. Blij dat ik een ps3 heb

  7.   
    EnVy DaMaG3R's avatar

    ze kunnen al tot de 30g op een hd dvd branden ofzo toch?