Bungie onthult 4-persoons online co-op voor Halo 3

Halo 3 is toch wel dé game waar veel Xbox 360-bezitters op zitten te wachten. De multiplayer beta is alweer een tijdje voorbij en enige tijd geleden hadden we ook al de eerste singleplayer beelden om van te genieten. Zodoende rest eigenlijk alleen nog het lange wachten op de release…

Niet helemaal juist, want tijdens het wachten voorziet Bungie ons ineens weer van een erg leuk bericht: Halo 3 zal namelijk online co-op voor 4 personen ondersteunen. Via Xbox Live of System Link kan je straks met z’n vieren lekker gaan knallen. Voor liefhebbers van splitscreen co-op is bekend gemaakt dat dit met 2 spelers per scherm te spelen is, maar uiteraard kan je ook in deze modus online gaan en nog twee vrienden erbij zoeken.

Je zult nu dus niet alleen als Master Chief online bezig kunnen, maar ook kan je vergezeld worden door de Arbiter en twee Elites. Een gezellige groepsfoto is onderaan dit bericht geplaatst, om alvast in de stemming te komen.

Halo 3 gaat logischerwijs verder waar het verhaal van deel twee ophield. Master Chief komt terug van zijn reis, terwijl er nog altijd een gigantische oorlog woedt tussen het menselijke ras, de Covenant en de Flood. De beroemde stem van Cortana spreekt in trailers over ‘het einde van de aarde’ als de oorlog een dramatisch eind tegemoet loopt.

Over de wapens is ook al het een en ander losgelaten. De Brutes zullen voorzien zijn van Spike Grenades en Spike Rifles. De Spike Grenades beloven veel onheil, wat voor velen als muziek in de oren klinkt. Wanneer deze granaten ontploffen zullen er diverse scherpe projectielen rondvliegen. Natuurlijk klinkt dit als een doodnormale granaat, maar wat ze zo speciaal maakt is dat ze aan muren kunnen kleven. Nog een nieuw wapen is de nieuwe Spartan Laser. Dit wapen zal zeer moeilijk te beheersen zijn, maar bij een voltreffer kan dit speeltje een voertuig in één keer uitschakelen.

De multiplayer van Halo 3 zal natuurlijk een lading nieuwe maps bevatten. Voorbeelden hiervan zijn Valhalla, Snowbound en High Ground die men kan vergelijken met de maps Blood Gulch, Zanzibar en Frostbite. Nieuw in de multiplayer zal de ‘Mancannon’ zijn; het hulpmiddel om je snel te transporteren. Duidelijk te zien in diverse trailers is de originele lichtval met HDR-effecten en prachtige schaduwen en reflecteringen. Daarbij kan de omgeving volgens de makers aanzienlijk groter worden weer gegeven, waardoor je verder in de verte kan kijken. Duidelijk is dat deze eerste Halo titel op de Xbox 360 een ongelooflijke visuele ervaring zal gaan worden.

[SCREENSHOTS]

Halo 3 zal op 26 september uitgebracht worden voor de Xbox 360.

 1.   
  claafie's avatar

  leuk nieuws.
  Hiermee kun je dus echt goed teamwork leveren.
  Lijkt me leuk om toch met z’n tweetjes samen tegen anderen te knallen.
  🙂

 2.   
  TotalPicnic's avatar

  beter dan 4 masterchiefs 😛

 3.   
  sparten117's avatar

  Ja 😛

 4.   
  Tom's avatar

  Wat Gears of War niet had, wordt goedgemaakt in Halo 3. Niet slecht, helemaal niet slecht. 🙂

 5.   
  LXZ-76's avatar

  Tharduz schreef, "Wat Gears of War niet had, wordt goedgemaakt in Halo 3. Niet slecht, helemaal niet slecht. 🙂 "

  stiekem hoop ik tog dat deel 2 van GOW 4 speler coop gaat krijgen maar dan op 1 console. Verder is dit rete goed nieuws en wordt dit kapot leuk :D!!!

 6.   
  EnVy DaMaG3R's avatar

  vet dat ga ik cker speele!

 7.   
  touchdown's avatar

  LXZ-76″][quote=”Tharduz schreef, "Wat Gears of War niet had, wordt goedgemaakt in Halo 3. Niet slecht, helemaal niet slecht. 🙂 "

  stiekem hoop ik tog dat deel 2 van GOW 4 speler coop gaat krijgen maar dan op 1 console. Verder is dit rete goed nieuws en wordt dit kapot leuk :D!!! [/quote]

  op 1 console 4 spelers co-op is dom dan heb je een heel klein scherm doe dan via xbox-live maar ja 4 spelers co-op in halo 3 is echt zeker vet 🙄

 8.   
  Warboy's avatar

  Dus toch nog wel een 4 plr coop 8) 😥

 9.   
  Neolite's avatar

  een 4p co-op voor 1 console is niet dom als je tv groot genoeg is 8) 8)

 10.   
  Koen45's avatar

  Gears of War was wel eng die beserker en met nightfall die kraaien of wat waaren het 🙄