Triumph Studio’s werkt aan nieuw project, PS3-versie Overlord ontkend

De Nederlandse ontwikkelaar Triumph Studio’s is de afgelopen tijd regelmatig in het nieuws geweest, want zij waren het die de game Overlord ontwikkeld hebben. Deze game met zwarte humor en ironie deed het zeer netjes bij de vele recensies en vanmorgen leek het er sterk op dat we binnenkort een PlayStation 3-versie konden verwachten van deze game.

Toch heeft Triumph Studio’s ontkend dat ze met Overlord voor de PS3 bezig gaan. De vacature op hun website is bedoeld voor een geheel nieuw project, waarbij ze alleen de engine die ontwikkeld is voor Overlord gaan gebruiken en willen overzetten naar de PS3. En wat dat nieuwe project is? De tijd zal….je weet wel.

In Overlord is het volgens de makers mogelijk om de game op twee manieren te spelen: evil en very evil. Als leider van de Minions, een soort Imp-achtige wezens die geloven dat jij de herboren, oude Overlord bent, kan je allerlei opdrachten laten uitvoeren. De Minions zullen voor je vechten, spullen voor je halen en zelfs voor je willen sterven. Uitsluitend jouw acties bepalen of je zal slagen om de nieuwe, sterke heerser te worden. In hoeverre dat zal lukken hangt af van de mate waarin je al je kwaad verspreidt. Ben je gemeen, of ben je dus extreem gemeen? Voorzien van veel zwarte humor en donkere ironie, zal de game je meenemen op een reis vol parodieën op klassieke personages en fantasy-scenario’s.

Lees ook onze reviews van Overlord op de PC of Xbox 360.

Overlord is inmiddels verschenen voor de PC en Xbox 360.

  1.   
    TheDude's avatar

    Wel jammer, maar opzich ook logisch dat ze niet nog pas over een aantal maanden een PS3-versie willen uitbrengen. Ben benieuwd wat ze nu gaan doen met hun eigen engine. 🙂