Fantasy-adventure Folklore verschijnt in oktober

Bij het horen van het woord ‘folklore’ denken veel mensen toch al snel aan cultuur, volksfeesten en klederdracht. Niet echt een boeiende gedachte voor een game, zou je denken. Toch heeft Sony een nieuwe game ontwikkeld met deze toch wel bijzondere titel. De game is in ontwikkeling bij Game Republic, onder leiding van de haast legendarische Yoshiki Okamoto, die eerder al verantwoordelijk was voor games als Onimusha, Devil May Cry en Resident Evil.

Vandaag is bekend gemaakt dat Folklore medio oktober in Europa uitgebracht zal worden, wat toch weer iets eerder is dan tot dusver gedacht werd.

[SCREENSHOTS]

Folklore is een duistere fantasy-adventure, waarin we kennis maken met de hoofdpersonages Keats en Ellen. Keats is een schrijver voor een derde-rangs occult magazine, maar toch is hij ook wel een echte realist. Ellen heeft op jonge leeftijd haar moeder verloren en is nog altijd bezig met het zoeken naar oude volksverhalen op het Engelse platteland. Hoewel Keats en Ellen elkaar niet kennen, zijn ze toch op elkaar aangewezen om een bijzondere legende te ontrafelen. Keats krijgt een telefoontje van een vrouw om naar het dorpje Doolin te komen, maar wanneer hij daar aankomt blijkt de vrouw vermoord te zijn. Op hetzelfde moment vindt Ellen een brief die haar moeder vele jaren terug had geschreven, waarin ze gevraagd wordt om haar moeder in Doolin te ontmoeten.

Zodoende raken de verhaallijnen van Keats en Ellen verwikkeld in het mysterieuze dorpje Doolin, dat de grens is tussen dromen en werkelijkheid. Doolin is namelijk een portaal naar zeven ‘Netherworlds’, fantasievolle werelden vol bijzondere wezens, geesten en monsters. In deze werelden leven diverse ‘folks’, die elk over unieke krachten beschikken. Door een folk te verslaan kan je hun speciale kracht overnemen en deze gebruiken tijdens je zoektocht naar de waarheid. Als speler kan je kiezen of je het avontuur met Keats of met Ellen beleeft, waarbij de game veel gebruik zal maken van de SIXAXIS-controller. Je zult letterlijk de krachten uit je vijanden moeten trekken om een folk te verslaan.

Folklore zal in oktober van dit jaar uitgebracht worden voor de PlayStation 3.

 1.   
  claafie's avatar

  wordt snel uitgebracht, zoveel had ik er eigenlijk nog niet over gehoord ๐Ÿ˜ณ ๐Ÿ˜›

 2.   
  ps3 gek's avatar

  Ik vind dat er te veel future en fantasy games uit worden gebracht. daar houd ik niet van:(

 3.   
  TheDude's avatar

  Er zijn nog massa’s andere games, zeker eind dit jaar dus er is vast wel genoeg bij wat je aanspreekt. ๐Ÿ™‚
  Dit lijkt me echt wel een vette game, maar eens in de gaten houden. Inderdaad nog niet bijzonder veel van gehoord, maar het klinkt goed! 8)

 4.   
  patrick123's avatar

  nou hopen op een sucsesje ! ๐Ÿ™‚