Aantal World of Warcraft gamers inmiddels gegroeid tot ruim 9 miljoen

Begin dit jaar was er al een mooie mijlpaal voor Blizzard, want de uiterst succesvolle MMORPG World of Warcraft bereikte de grens van 8 miljoen leden. Vandaag laat het bedrijf weten alweer een grote stap verder te zijn, want het aantal ingeschreven leden van World of Warcraft is inmiddels gegroeid tot ruim 9 miljoen gebruikers. Mike Morhaime, president en mede-oprichter van Blizzard, gaf in een reactie aan dat Blizzard de game nog zeker vele jaren zal ondersteunen:

    “We’re thrilled that gamers around the world have continued to embrace World of Warcraft so enthusiastically. We’ve worked hard to provide a compelling experience for our players, and we plan to continue updating the game with exciting new content for them to enjoy for many years to come.”

World of Warcraft is in Noord-Amerika sinds eind 2004 te koop en werd in 2005 en 2006 een van de best verkochte games. Blizzard is momenteel bezig om de uitbreiding The Burning Crusade in China te introduceren. Op naar de 10 miljoen dan maar voor de kerstdagen?

World of Warcraft is een MMORPG is het welbekende Warcraft universum, waar vooralsnog alleen RTS in werd gespeeld. Maar nu kun je dus ook met zijn allen tegelijk gaan Roleplayen, monsters verslaan en quests uitvoeren. Je kunt spelen als onder andere een Mens, Orc, Elf, Trol, Dwerg of een Ondode en dan ook nog eens in een Warrior, Mage, Druid, Rogue, Priest, Hunter of één van de andere klassen. Er is een gigantische wereld met supergrote steden om te verkennen en een verrassend plot om te ontrafelen. Vier jaar na de gebeurtenissen in Warcraft III: Reign of Chaos beginnen de volkeren zich in Azeroth weer een beetje te herstellen, ze beginnen weer steden te bouwen en legers te maken. Er staat ook een nieuwe donkere vorst op om de wereld in gevaar te brengen, en wie moet dat voorkomen? Niet alleen jij, maar ook duizenden andere spelers die op dat moment online zijn. Je kunt in groepjes reizen en tegen veel verschillende monsters vechten en er is genoeg anders te doen zoals voorwerpen verzamelen, maken en verkopen.

World of Warcraft is in februari 2005 uitgekomen op de PC en begin dit jaar verscheen de uitbreiding The Burning Crusade.

  1.   
    sparten117's avatar

    😮 Daar verdienen ze denk heel goed mee…

  2.   
    Deadstriker's avatar

    Daar ben ik er één van 😆

  3.   
    EnVy DaMaG3R's avatar

    9000000x 120euro game+jaar=1080000000
    (ik heb 60euro p jaar ik weet niet hoeveel je per maand moet betalen)
    en de uitbreidingspakketen

  4.   
    Koen's avatar

    Daar gaat er volgende maand de 13e eentje vanaf 😉 Ik ga afkicken 🙂

  5.   
    Tha Destiny's avatar

    Stryker schreef, "Daar ben ik er één van 😆 "

    m2

    En dit zijn alleen de acounts, dan heb je ook nog de mensen die een acount delen enzo 😛

    @Battlefield31, en trek daar de kosten van: onderhoud aan servers, hosting van servers, energie rekening (:P) personeel van af en je hebt al een stuk minder maar wel een hele hoop 😛

  6.   
    Dark_Phoenix's avatar

    Ik word misschien 1 van. Want ik ga hem misschien halen.

  7.   
    Tommy6769's avatar

    ik was er een van,
    blij dat ik gestopt ben.. 😮

  8.   
    NL Godfather's avatar

    Ik was daar ook één van. 🙄

  9.   
    martyntjee's avatar

    ik ben er 1 van ( als ze trials meerekenen)
    best lekker 10 dagen gratis daarna nieuwe account bouwe 😛
    je komt niet enorm hoog maar maak neij uit 8)

  10.   
    denjaap's avatar

    was er 1 van het is gewoon te duur en ze zijn al zo rijk en dan vragen ze nog eens veel te veel geld voor en dat 1.5 milljoen chinezen wow spelen ! 😕

  11.   
    EnVy DaMaG3R's avatar

    Tha Destiny schreef, "

    ”Stryker” schreef, "Daar ben ik er één van 😆 "

    m2

    En dit zijn alleen de acounts, dan heb je ook nog de mensen die een acount delen enzo 😛

    @Battlefield31, en trek daar de kosten van: onderhoud aan servers, hosting van servers, energie rekening (:P) personeel van af en je hebt al een stuk minder maar wel een hele hoop 😛

    "

    als jij de rekeningen weet dan haal ik het wel van de :1080000000 af:P

  12.   
    Daodan's avatar

    Jullie zijn er nog steeds één van.. ze hebben het over subscribers, niet echte spelers. Ik denk dat de eigenlijke playerbase sowieso onder de 8 miljoen zit, veel mensen zijn gestopt. Ik heb het ruim 2 jaar gespeeld en ben dus ook deel van die 9 miljoen subscribers, speel het alleen al een paar maanden niet meer gelukkig.

  13.   
    claafie's avatar

    het blijft maar groeien, wanneer stopt het… ITS OUT OF CONTROL !! 😛

  14.   
    FableFreak's avatar

    bergijp nie wat iedereen zo goed vind aan dit kutspel 😮

  15.   
    MauriceV's avatar

    Ik ben ik ook een van de 9 miljoen spelers 😆

  16.   
    patrick123's avatar

    AL WAREN ER 3 MILJARD IK BEGIN ER NOOIT AAN 😉

  17.   
    firro's avatar

    lol die gasten zijn zkr miljonairs geworden 😛

  18.   
    aarzzz's avatar

    gelukkig ben ik niet zo verslaafd 😀

  19.   
    Game Angel's avatar

    Ik mag het niet 😥 Mijn ouders willen niet elke maand betalen + game en het mag ook niet van mijn eigen rekening af. Gemeen! 👿