Verbod Manhunt 2 van invloed op inhoud Condemned 2: Bloodshot

Sega maakte eerder dit jaar al bekend dat Monolith Productions bezig is met de ontwikkeling van de shooter Condemned 2: Bloodshot. De game zal verschijnen voor de Xbox 360 en PlayStation 3 en moet weer een griezelig en vooral sfeervol verhaal gaan brengen. Toch blijkt dat de game niet geheel ongevoelig is voor invloeden van buitenaf, want al het gedoe rondom Manhunt 2 heeft er voor gezorgd dat men Condemned 2 inhoudelijk iets heeft aangepakt, zo verklaart producer Constantine Hantzopoulos. Het betreft hier geen grote wijzigingen aan de game, maar vooral niet-essentiële items die wellicht voor een probleem zouden kunnen zorgen.

In Condemned 2: Bloodshot speel je wederom de rol van Ethan Thomas, een voormalig medewerker van de Serial Crimes Unit. Als blijkt dat je partner vermist is, word je weer aangenomen. Tijdens de gevechten zal je kunnen beschikken over diverse vuurwapens, maar ook melee-gevechten zijn weer van de partij. Daarnaast zal er een nieuw systeem van defensieve en offensieve combo’s ontwikkeld worden.

Om het mysterie van Condemned 2: Bloodshot op te lossen, krijg je een geheel vernieuwde set met forensische tools tot je beschikking. De gebeurtenissen uit het verleden hebben van Ethan een gebroken man gemaakt. Hij moet vechten tegen zijn verleden en kan daarbij elk element uit zijn directe omgeving gebruiken om te overleven. Verder zal de game ook weer een uitgebreide online multiplayer krijgen, waarvan Sega heeft gezegd dat de Deathmatch modus de meest brute close-combat ervaring uit het FPS-genre zal worden.

Condemned 2: Bloodshot zal begin 2008 uitgebracht worden voor de PS3 en Xbox 360.

 1.   
  TheDude's avatar

  Hoop echt dat Manhunt 2 nog gewoon uitgebracht wordt, wat een onzin allemaal. Jammer dat andere ontwikkelaars nu ook al voorzichtiger worden, maar het slaat nog niet erg door. Paar lichte aanpassingen lijken me geen probleem.

 2.   
  Ranzaap's avatar

  Als dit maar niet de nieuwe rage wordt om alles aan te gaan passen.

 3.   
  ChielB's avatar

  Ik denk dat je het wel heel extreem moet maken wil je echt ergens iets moeten wijzigen vanwege ratings e.d. dus zo’n vaart zal het niet lopen. Gewone horror/gore is nog steeds normaal toegestaan binnen de ratings-grenzen, dus maak je geen zorgen. 😉

 4.   
  EnVy DaMaG3R's avatar

  bij manhunt was het wanwege de sadistische dingen, net zoals carmagedon ook verboden 😛

 5.   
  denjaap's avatar

  gezever ! laat ons toch gamen !!!! 👿

 6.   
  claafie's avatar

  er staat toch 18 plus op al die games, wat maakt het dan uit 😡

 7.   
  arie de beuker's avatar

  Condemned 1 was vet dus hopelijk hoeven ze niks te wijzigen 😮

 8.   
  FlameZ's avatar

  Is toch echt belachelijk!

 9.   
  Neolite's avatar

  ook belachelijk: 17+ mag wel op alle consoles maar 18+ weer niet. t scheelt maar 1 jaar. 👿

 10.   
  patrick123's avatar

  ga nu niet moeilijk doen over die 1ne game 😡

 11.   
  Dark_Phoenix's avatar

  Zijn vaak van die kakker ouders die vaak klagen hoe erg spellen zijn voor kinderen. Vooral spellen waar moord en bloed voorkomt. En dat is zeker manhunt 2. Het spel heeft niet voorniks 18+ sticker. Er was ook heel veel gezeik over manhunt 1. Toen ik hem kocht, vond ik het helemaal niet zo super grof. Ik vond het zelfs dat manhunt tikje grofer kon.