Tijd voor het echte werk met gameplay trailer Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots

Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots wordt het next-gen debuut van Hideo Kojima’s tactische spionage avontuur en de game wordt dan ook beschouwd als een potentiële system seller voor de PlayStation 3. Tijdens de E3 liet deze lang verwachte game al wat van zich zien en vandaag krijgen we eindelijk wat gameplay beelden te zien in een nieuwe trailer.

Metal Gear Solid maakt met dit vierde deel de overstap naar de volgende generatie consoles en ook naar de toekomst. Dit vierde deel speelt zich niet in de jaren ’60 af, maar na de gebeurtenissen van het tweede deel, Sons of Liberty. Solid Snake is inmiddels ook weer een dagje ouder geworden en compleet met grijze haren, snor en bionisch oog vecht hij in deze futuristische oorlog. Waar de eerste twee delen zich vooral in gebouwencomplexen afspeelden en het derde deel zich situeerde in de jungle, vindt Guns of the Patriots merendeels plaats in een verwoeste stad. Muren zijn kapotgeslagen door de artillerie, gebouwen liggen half afgebrokkeld op straat en overal lopen soldaten en mechs rond. Verder is het geen Snake in z’n eentje tegen de rest meer, maar zit hij gevangen in een oorlog tussen twee fronten. Hij heeft meer vrijheid in deze grote, verwoeste stad en kan dus ook meer van de omgeving gebruik gaan maken.

Metal Gear Solid 4 zal wellicht begin 2008 verschijnen voor de PlayStation 3.

 1.   
  Ruudjee's avatar

  1 Woord; WOAAH!
  Wat ziet dat er vet uit zeg. Het enige wat me opviel is het houterige lopen van Snake (maar dat zal de leeftijd zijn ;)). Maar mijn God wat ziet dit er goed uit. Die Camouflage, het verstoppen in vuilnisbakken, vijanden omrollen in zo’n benzineding.. Echt een toppertje deze!

 2.   
  TheDude's avatar

  Totally agree! 😀
  Dit ziet er weer super uit, heerlijk! 8)

 3.   
  Cirdan's avatar

  OMFG 😮 dat zag er echt super uit 8) Dat je een standbeeld kon worden, mensen vermoorden in een bezinne tank, pornoblaadjes lezen^^ en dat hij misselijk werd van het draaien 😮 en ziek kon worden in een vuilniscontainer^^ damn, dit is nou echt THE GAME voor de PS3 8) 😀 Btw, die man die Snake bestuurde wist echt alles in die map hea, alsof hij dat heel vaak heeft gespeelt^^

 4.   
  Firef0x's avatar

  erg vet! wel droog dat je die robot bestuurt met een ps3 controller 8)
  alleen die gast speelde denk wel op very very easy want ik vind het een beetje nep dat als je op de grond ligt met een camouflage pak, en er komt een bewaker een meter van je afstaan dat je niet gezien wordt. En dat snake uit het niet in een ton zat vond ik ook een beetje jammer. Maar voor derest een topper! met te vette motionscapture gebeuren!

 5.   
  LXZ-76's avatar

  whoah, als dit geen rede wordt om een ps3 te kope weet ik het ook niet.

 6.   
  patrick123's avatar

  ziet er goed uit 😀

 7.   
  Arvick's avatar

  Ik heb alle delen van Metal Gear Solid gespeeld en ik moet deze echt hebben!!!

 8.   
  claafie's avatar

  yup, dit ziet er geweldig uit, al die trucjes die snake kan zijn geweldig, alleen ik vond het een beetje raar toen hij bijvoorbeeld in dat tonnetje veranderde, en hij liet zich omvallen en rollen, beetje raar dat die vijanden zich niet omdraaiden ofzo.
  Maar het blijft een top-game 8)

 9.   
  arie de beuker's avatar

  Had ik maar een ps3 😥

 10.   
  Chielh's avatar

  Ziet er idd zeeeeer goed uit! Kopen verplicht

 11.   
  shadowlink88's avatar

  jammer dat die alleen voor de ps3 komt

 12.   
  shadowlink88's avatar

  ziet er egt mooi uit

 13.   
  Wouter's avatar

  Omg, nou dit is één van de weinige rede waarom ik niet blij ben dat ik geen PS3 heb gekocht. Ziet er zo mooi uit! Die stealth is zo goed uitgewerkt…

 14.   
  touchdown's avatar

  sommige dingen zijn wel gaaf maar sommige dingen ook weer echt niet net zoals die explosie bijna op het laatst boven op het gebouw gaat dat gebouw niet een beetje kapot? 🙁 maar voor de rest is dit een toffe game jammer niet voor de 360