EA verwerpt eerdere prijsgeruchten Rock Band

Electronic Arts (EA) heeft de recente prijsgeruchten over de muzikale game Rock Band stellig verworpen. Volgens enkele grote retailers, zoals GameStop en Amazon, zou de game zelf 60 dollar kosten, het drumstel 80 dollar en de microfoon 30 dollar. Vreemd genoeg was de draadloze Xbox 360-gitaar op 80 dollar geprijsd, terwijl de PlayStation 3-uitvoering van diezelfde gitaar 60 dollar zou kosten. Een totale bundel, voorzien van de game, het drumstel, een microfoon en een draadloze gitaar, zou 199,99 dollar moeten kosten.

In een reactie tegenover de mensen van Eurogamer heeft EA laten weten dat deze prijzen nog steeds ‘pure speculatie’ zijn. Het is echter niet heel ongebruikelijk dat grote winkelketens een vroege inschatting maken van prijzen om alvast pre-orders aan te kunnen nemen. Voorlopig blijft het dus nog onzeker hoeveel Rock Band en de diverse onderdelen gaan kosten, maar natuurlijk hoef je straks niet per se het hele pakket aan te schaffen.

Rock Band is een game die de muzikale jongensdroom in een virtuele vorm moet overgieten naar de next-gen consoles. Rock Band wordt ontwikkeld door Harmonix, een ontwikkelaar die mede verantwoordelijk was voor de Guitar Hero-reeks. De game kan worden gespeeld met vier personen, waarmee je door middel van controllers in de vorm van instrumenten (microfoon, twee gitaren en een drumstel) muziek van grote rocksterren kunt naspelen. Het overgrote deel van de songs bevat natuurlijk stevige rock, maar ook genres als classic en country zijn inbegrepen.

Rock Band zal in het vierde kwartaal van dit jaar voor de PlayStation 3 en de Xbox 360 verschijnen.

 1.   
  Remmie!'s avatar

  ik ga dat tog nie aan een GAME uitgeven ZIJN ZE GEk!?!?! Je krijgt er dan wel veel dingen bij maar de inhoud van de game is waaarsgijnlijk zoals altijd weer minimaal : Tis gw0n guitar hero maar dan met nog extra dingetjes… Bullsh**

 2.   
  TheDude's avatar

  Dit is wel prijzig ja. Misschien ook wel erg optimistisch om te denken dat gamers echt zomaar even een bandje willen/gaan vormen. De prijzen zijn nog speculatief, maar ik denk niet dat ze heel veel zullen zakken.

  Doe mij maar lekker gewoon Guitar Hero/2 op de PS2. Stuk goedkoper en net zoveel fun. 🙂

 3.   
  EnVy DaMaG3R's avatar

  200euro/dollar? voor een compleet pakket! afzetters…

 4.   
  Mick.W's avatar

  Dit is een game die je met vrienden speelt. Dat wil zeggen dan het (volgens mij) eigenlijk de bedoeling is dat jij bijv. het drumstel koopt en dat je eens met je vrienden afspreekt om samen te spelen (die weer de andere instrumenten hebben). en bijv. ruilen voor een tijd.

 5.   
  touchdown's avatar

  Mick.W schreef, "Dit is een game die je met vrienden speelt. Dat wil zeggen dan het (volgens mij) eigenlijk de bedoeling is dat jij bijv. het drumstel koopt en dat je eens met je vrienden afspreekt om samen te spelen (die weer de andere instrumenten hebben). en bijv. ruilen voor een tijd. "

  maar ja 200 euro is toch nog best veel om even met je vrienden te spelen