Demo Sid Meier’s Civilization IV: Beyond the Sword uitgebracht

2K Games kondigde eerder dit jaar al de tweede en laatste uitbreiding voor Sid Meier’s Civilization IV aan, getiteld Beyond the Sword. Deze expansion legt de focus op de laatste periode uit de game, vlak na de uitvinding van het buskruit. Je krijgt 12 geheel nieuwe scenario’s voorgeschoteld door het ontwikkelteam van Firaxis Games, 10 nieuwe beschavingen, 16 nieuwe leiders, vijf nieuwe wonderen en een uitgebreid scala aan nieuwe units.

Civilization: Beyond the Sword moet volgens de ontwikkelaar voor een flink verlengde speeltijd zorgen en daar kan je zelf al even van proeven, want er is inmiddels een demo uitgebracht van dit expansion pack. De demo is ongeveer 717 MB groot en is hier te downloaden.

Civilization IV kan de volledige menselijke geschiedenis omspannen. Je begint in het begin van het Stenen Tijdperk. Je mensen zijn primitieve jagers, bewapend met stenen wapens en gekleed in dierenhuiden, die op het punt staan uit te sterven door hongersnood, een aanval van dieren of uitroeiing door vijandige stammen. Jij moet er dus voor zorgen dat ze opbloeien en zich voortplanten. Je moet hun gebieden uitbreiden, grote steden bouwen en vormgeven, nieuwe technieken ontdekken, godsdiensten stichten, oorlog voeren en zo voort. In totaal zijn er maar liefst 18 beschavingen waaronder de Amerikaanse beschaving, met Roosevelt als leider zijn, India met Ghandi als leider of de superioriteit van Julius César met zijn Romeinse Rijk.

Nieuw in Civilization IV is dat nu ook de bevolking een religie heeft. Het gevolg van het kiezen (nadat je het eerst ontdekt hebt) van een religie kan bijvoorbeeld zijn dat je vrienden wordt met een andere leider en zijn beschaving. Het kan natuurlijk ook de andere kant op: je krijgt een cultuuroorlog met 1 of meer leiders van andere volkeren. In totaal zijn er zeven religies in Civilization 4.

Lees voor meer informatie onze review.

Civilization IV: Beyond the Sword zal op 27 juli uitgebracht worden voor de PC.

  1.   
    TheDude's avatar

    Eeuwig zonde dat het turn-based is. Het hele concept/gameplay-idee spreekt me enorm aan, maar zo turn-based spelen is niks voor mij helaas…

  2.   
    Tommy6769's avatar

    TheDude schreef, "Eeuwig zonde dat het turn-based is. Het hele concept/gameplay-idee spreekt me enorm aan, maar zo turn-based spelen is niks voor mij helaas…"

    idem

  3.   
    FableFreak's avatar

    Tommy6769″][quote=”TheDude schreef, "Eeuwig zonde dat het turn-based is. Het hele concept/gameplay-idee spreekt me enorm aan, maar zo turn-based spelen is niks voor mij helaas…"

    idem[/quote]

    jup, ik hou niet van turn-based, maar er zijn zat mense die het wel leuk vinde dus niet zeuren 😛 kijk je maar uit naar een andere game

  4.   
    patrick123's avatar

    Tommy6769 schreef:
    TheDude schreef:
    Eeuwig zonde dat het turn-based is. Het hele concept/gameplay-idee spreekt me enorm aan, maar zo turn-based spelen is niks voor mij helaas…
    idem

    jup, ik hou niet van turn-based, maar er zijn zat mense die het wel leuk vinde dus niet zeuren kijk je maar uit naar een andere game

    Je hebt helemaal gelijk 😉