Wii gaat beter verkopen dan de PlayStation 2, aldus de president van Nintendo

De president van Nintendo, Saturo Iwata, heeft een opvallende statement gemaakt over de Wii. Hij denk dat het kleine witte apparaat het beter gaat doen dan de PlayStation 2, een console die zich al meer dan bewezen heeft in de geschiedenis.

Sony’s PS2 verkocht namelijk al 120 miljoen keer sinds het jaar 2000, iets dat nooit door een andere console geΓ«venaard is. De Wii is natuurlijk nog vers, maar heeft in het eerste drie maanden al 5,8 miljoen eigenaars gevonden. Daar komen er nog 14 miljoen bij tot en met maart 2008, zo wordt verwacht. De hardwaredivisie van Nintendo is inmiddels al winstgevend door de vele verkopen, wat een goede zaak is voor de toekomst van de Wii als console. Iwata vertelde: “Sony’s PS2 sales of 100 million units is an extraordinary number that our home game console business has not achieved. But if we can make our bid to expand the gaming population a continued success, we could exceed that.”


Gaat dit kleintje meer dan 120 miljoen keer verkopen?
 1.   
  Babostainer's avatar

  gaat de next-gen winnen van de vorige generatie πŸ˜•

 2.   
  TheDude's avatar

  Een kromme vergelijking inderdaad. Tel daar eens bij op dat de Wii al vanaf de introductie goedkoper is geweest dan de PS2 vroeger was (met prijzen van 1100-1200 gulden). Beetje slappe uitspraken om te doen en het lijkt me sterk dat het ze zal lukken…

 3.   
  Cirdan's avatar

  ehh..dit slaat dus nergens op maarja^^

 4.   
  SuperNova's avatar

  wie wil er nu een wii in plaats van een PS3 of een x360 ? πŸ˜•

 5.   
  TheDude's avatar

  SuperNova schreef, "wie wil er nu een wii in plaats van een PS3 of een x360 ? πŸ˜• "

  Genoeg, aangezien de Wii puur een goedkoop product heeft gebracht. Als de X360 nog wat in prijs zal dalen, kan het nog best wel eens omslaan. De Wii is toch nog steeds de veredelde GameCube, vol party-games en een speciale besturing. Nieuw/vernieuwend zeker, maar next-gen toch zeker niet.

 6.   
  Chielh's avatar

  nee idd next gen in geen enkel opzicht

 7.   
  KSnK's avatar

  Denk je niet dat dat aan je definitie van next gen ligt? Als je next gen definieert als super graphics, dan is de Wii idd niet next gen. Als je next gen definieert als vernieuwend, dan is de Wii dat zeker.

 8.   
  Dark_Phoenix's avatar

  Slaat nergens op, Wii droom maar lekker verder. Ze zijn beetje op hol geslagen. πŸ˜• πŸ˜•

 9.   
  martyntjee's avatar

  als de ps2 even ”goedkoop” was als de wii dan had ps2 ook makkelijk meergehad maar aangezien die duur was vind ik dat dit nergens over gaat en ze meotne die klanten maaris vasthouden als ps3 of xbox360 een prijsdaling heeft dan zijn het weg klanten πŸ˜†

 10.   
  EnVy DaMaG3R's avatar

  als de wii betere grafs had.. ik vind het eerlijk gezegdt ps2 grafs hebben.

 11.   
  104069's avatar

  Lukken ze nooit… Never πŸ™‚

 12.   
  N360Gamer's avatar

  ”battlefiel31″ schreef, "als de wii betere grafs had.. ik vind het eerlijk gezegdt ps2 grafs hebben."

  Dat slaat dus ook helemaal nergens op, ten eerste is de wii pas in zijn eerste fase, als je over paar jaar naar de grafics kijkt zullen die vele malen beter zijn en dan kan je gaan bepalen welke van de twee consoles betere grafics heeft. Ten tweede, denk jij nou echt dat mensen de wii niet kopen omdat ze de grafics te slecht vinden?? Ik heb een wii gekocht voor de besturing en games, als je dan toch een console voor de grafics koopt dan zou ik voor een 360 of ps3 gaan. Ten derde, de wii spreekt meer leeftijdsgroepen aan dan welke console dan ook, dus waarom zou hij de ps2 dan niet kunnen overtreffen ookal is het een nogal arrogante uitspraak van Nintendo.

 13.   
  Cirdan's avatar

  omdat er ook een overgrote deel een echte next-gen console wil hebben voor de graph en niet voor die aparte besturing. En sommige(dat zijn toch wel weer een paar duizend mensen onder wie ik) willen geen Wii omdat er allemaal crap opkomt, en ik hou niet van die game genre.

 14.   
  martyntjee's avatar

  battlefiel dat ben ik nou voledig NIET met je eens
  wii spreekt idd meer leeftijdsgroepen aan maar andere kant ps2 heeft veel meer spellen ook voor jong en oud
  dus wat je nu zegt gaat ook nergens over
  de besturing is ander ja oke
  en het is arrogant want ik weet zeker meer mensen zullen voor ps3 en xb360 gan dan wii
  en die wii is ook maar net 400 euro goedkoper dan de ps2 in ze eerste fase dus neit heel raar dat die beter verkoopt he πŸ™„

 15.   
  Kenneloth's avatar

  TheDude schreef, "Een kromme vergelijking inderdaad. Tel daar eens bij op dat de Wii al vanaf de introductie goedkoper is geweest dan de PS2 vroeger was (met prijzen van 1100-1200 gulden). Beetje slappe uitspraken om te doen en het lijkt me sterk dat het ze zal lukken…"

  Klopt helemaal, aangezien de PS2 toen die tijd veel duurder was dan de Wii. πŸ˜•

 16.   
  patrick123's avatar

  need for fun heeft gelijk hij gaat de next gen winnen πŸ˜€