Gamersnet.nl

E3: Amerikaanse prijsverlaging PlayStation 3 is tijdelijk

Het zijn onrustige tijden geweest rondom de PlayStation 3. Lange tijd deden geruchten over een mogelijke prijsverlaging de ronde en onlangs verklaarde Sony geen prijsverlaging in de planning te hebben. Toen enkele dagen terug bleek dat de Amerikaanse PS3 alsnog een stevige 100 dollar in prijs zou zakken, was het wachten op eenzelfde actie voor Europa. Deze bleef echter uit…

De prijsverlaging valt samen met de aankondiging van Sony om het 80GB model, dat voorheen alleen in Korea te koop was, ook in Amerika uit te brengen in augustus. Dit nieuwe model zal voor het ‘oude prijskaartje’ van 599 dollar verkocht worden en is meteen voorzien van de game Motorstorm. Dit is meteen de reden dat Sony bekend heeft gemaakt dat deze prijsverlaging in Amerika slechts tijdelijk van aard is. Tegen een lagere prijs wil men van de ‘oude’ 60GB modellen af, om vervolgens de 80GB-uitvoering tegen de oude prijs van 599 dollar te verkopen.

Zodoende lijkt het een logisch gevolg dat in Europa de prijs van het 60GB model gewoon gehandhaafd blijft, aangezien het 80GB model bij ons niet in de winkels zal komen te liggen.