Bethesda onthult GOTY-editie van The Elder Scrolls IV: Oblivion

Een van de toppers van vorig jaar is toch wel de role-playing game The Elder Scrolls IV: Oblivion. Ongekende vrijheid in een enorm uitgestrekte en vooral ook sfeervolle omgeving lijken de sleutel tot succes te zijn. Vandaag is door Bethesda bekend gemaakt dat we straks in september een speciale Game of the Year versie van deze game mogen verwelkomen. Naast de originele game zal deze GOTY-editie de volledige uitbreiding Shivering Isles en de downloadbare content van Knights of the Nine bevatten.

Deze speciale editie van Oblivion staat in de planning om in Amerika op 3 september te verschijnen, waarbij de Xbox 360-versie 49,99 dollar zal kosten en de PC een prijskaartje krijgt van 39,99 dollar. Details over de PS3-versie en een releasedatum en prijzen voor Europa zijn nog niet bekend gemaakt.

In de RPG The Elder Scrolls: Oblivion is het mogelijk om het spel geheel non-lineair te spelen. Je mag dus allemaal zelf bepalen welke quests je doet en maakt dus min of meer je eigen verhaal. In Oblivion speel je in de Tamriel’s hoofdprovincie, Cyrodiil. In deze wereld moet jij op zoek gaan naar de werkelijke opvolger van de Keizer, sinds de moord van de vorige keizer is namelijk de poort naar de hel wereld Oblivion geopend en hebben demonen vrij baan in Cyrodiil. Jij moet het ware mysterie zien te ontrafelen wie de wereld van Tamriel vernietigd wilt zien.

Oblivion biedt een gigantische hoeveelheid aan quests, wapens, items en equipment en je mag naast je keuzes ook zelf kiezen of je een mens, elf, trol of dwerg bent en als warrior, wizard, knight, thief of één van de vele andere klassen en rassen door het leven gaat. Naast de werkelijk prachtige graphics bevat dit deel ook een nieuwe kunstmatige intelligentie genaamd ‘Radiant AI’ die de Non Playable Characters zelf de keuze geeft wat te doen, gaan ze naar de kerk of stelen ze liever iemand anders buit. Ook dit zal dus helemaal non-lineair zijn.

The Elder Scrolls IV: Oblivion Game of the Year-editie zal in september verschijnen voor de PC, Xbox 360 en PlayStation 3.

  1.   
    arie de beuker's avatar

    Is er ook al bekend dat er een nieuw uitbreidings pakket word gemaakt voor oblivion?

  2.   
    TheDude's avatar

    Bethesda zou zich toch nu meer op Fallout 3 gaan richten en geen grote uitbreidingen voor Oblivion gaan maken? Lijkt me in elk geval een mooi prijsje om alles-in-1 straks te kopen. 🙂

  3.   
    FableFreak's avatar

    GOTY wat een naam 😕

  4.   
    Mandamo's avatar

    Game of The Year… 😆

  5.   
    TotalPicnic's avatar

    arie de beuker schreef, "Is er ook al bekend dat er een nieuw uitbreidings pakket word gemaakt voor oblivion?"

    doe mij maar de nieuwe elder scrolls ^^

  6.   
    patrick123's avatar

    ReFLex schreef Game of the year …
    Dat moet niet Call of duty moet de titel weer krijgen ! 😀