Volgende maand demo van het vernieuwde TimeShift

TimeShift blijft toch wel een opmerkelijke game. Vorig jaar verschenen al diverse demo’s en de game leek zo goed als in de winkels te liggen, totdat Atari niet meer verder wilde met de game en uitgever Vivendi de touwtjes in handen kreeg. De game ging volledig op de schop, kreeg next-gen graphics, een verbeterd verhaal en ook de levels werden grondig aangepakt.

We hebben deze veranderingen al enigszins mogen aanschouwen met enkele screenshots en trailers, maar vandaag is bekend gemaakt dat we volgende maand ook zelf eens met het vernieuwde TimeShift bezig mogen. Ergens in augustus zal er namelijk een demo uitgebracht worden, waarin we een deel van het tweede level kunnen spelen. Een precieze datum en voor welke platformen de demo uitgebracht zal worden, is nog onbekend, maar we houden jullie op de hoogte…

Het is niet de toekomst, maar het verleden dat zal veranderen in TimeShift. De wereld zoals we die kennen zal uit de geschiedenis gewist worden, alsof het nooit heeft bestaan. Zelfs ons eigen geheugen zal verdwijnen. Onze voorouders zullen nooit geboren worden en ons bestaan zal niets meer zijn dan een vage droom in een andere dimensie. Dit scenario lijkt onoverkomelijk te zijn. Toch is er hoop voor ons, voor onze kinderen en voor onze toekomst: die hoop ben jij! Het bestaan van de mensheid rust in jouw handen.

Het is het jaar 2025, jij bent de beroemde en pas gepensioneerde kolonel Michael Swift. Je hebt onlangs je dochtertje verloren bij een tragisch busongeluk. Depressief en wanhopig als je bent om aan de ellende te ontsnappen, ga je in op een aanbod van de regering. Jouw taak is het testen van twee high-tech uitvindingen, een Quantum Suit waarmee je de tijd kunt controleren en een tijdmachine genaamd Chronomicon. Voor een kort experiment word je naar het jaar 1900 gestuurd. Als je weer terug bent in 2025 blijkt dat de wereld ongekend veranderd is en dankzij jouw kennis over het werkelijke tijdsverloop, ben je ineens staatsvijand nummer één. Aan jou de taak om alles weer recht te zetten en uit te zoeken wie verantwoordelijk is voor al deze ellende. Verder zal TimeShift ook beschikken over een online multiplayer, waarin je met zestien andere gamers kunt strijden.

TimeShift staat gepland voor eind 2007 en zal verschijnen voor de PC, Xbox 360 en PS3.

  1.   
    )GN(-Erik's avatar

    Het verhaal klinkt wel leuk, maar ik betwijfel of de gameplay niet te simpel word met dat tijdvertragen en zo 😕

  2.   
    ChielB's avatar

    Dat was ook de kritiek die Vivendi meteen had toen ze de game vorig jaar over hadden genomen. Daarom heeft de game nu ook niet meer een ongelimiteerde mogelijkheid om de tijd te manipuleren. Denk dat het wel goed gaat komen, sowieso die demo dan maar eens proberen. 🙂

  3.   
    r_AW's avatar

    Lijkt me eerlijk gezegd niet veel aan! 😕

  4.   
    TheDude's avatar

    Ik vond em voorheen al best wel vet, maar nu zo vernieuwd lijkt het me helemaal een brute game. Kom maar op met die demo! 8)

  5.   
    )GN(-Erik's avatar

    De Demo proberen??? Dat ken me pc niet aan hoor 😮 😀 hahahahh Bagger ding

  6.   
    gamer4ever's avatar

    ik heb de demo van de voorege gespeeld dat tijdreize heb je echt nodig 🙄 anders heb je geen shein van kans 😉