Gamersnet.nl

PC-versie World in Conflict krijgt releasedatum en open beta

Sierra heeft vandaag de veelbelovende RTS-game World in Conflict voorzien van een releasedatum. De PC-versie ligt vanaf 21 september bij de plaatselijk gameboer, maar wanneer we de Xbox 360-versie mogen aantreffen blijft nog een raadsel.

Samen met deze bekendmaking wist Sierra ons ook te verblijden met het nieuws dat op 11 juli een open beta aftrapt die loopt tot het einde van de maand. Aanmelden kan hier.

World in Conflict belooft de next generation van strategy-games te worden, compleet met volledig verwoestbare 3D-omgevingen, team-based multiplayer en een focus op snelle, doeltreffende gevechten. Het verhaal schotelt je een authentiek Koude Oorlog-scenario voor, waarin de Berlijnse Muur nooit gevallen is. Het is 1989 en de Sovjet-troepen banen zich een weg door Europa. De NAVO is zeer terughoudend en komt pas in actie zodra er een overweldigende invasie plaats vindt van het Amerikaanse grondgebied. Jij speelt in deze situatie een field commander en je hebt de leiding over de meest krachtige militaire machines ter wereld in een missie om de Amerikaanse steden weer te heroveren.

World in Conflict verschijnt 21 september voor de PC. De Xbox 360-versie zal later in het jaar verschepen.