Sony tekent deal om user data aan adverteerders door te spelen

Sony Computer Entertainment America heeft vandaag bekend gemaakt dat het PS3 user data gaat verkopen aan adverteerders om nieuwe stromen advertentie-inkomsten binnen te halen. Zo is Sony al met Nielson tot een overeenkomt gekomen, die recent toegang heeft gekregen tot data van PlayStation 3 systemen alsmede het PlayStation Network. De data wordt gebruikt om gedragspatronen te meten, de effectiviteit van advertenties in games te vergaren en om demografische informatie zoals leeftijden te weten te komen.

Al deze info wordt opgemeten en verwerkt in statistieken die zeer gunstig zijn voor adverteerders om te zien wat voor soort advertenties ze moeten verkopen. Nielsen gebruikt de data die binnenstroomt van het PS3 Network, eveneens als de data die verkregen wordt door de sensors die zijn geïnstalleerd in zo’n 12.000 tvs. Deze sensors leveren een maandelijks rapport waarin het gedrag van gamers beschreven staat en de effecten van in-game advertenties staat vermeld. Het rapport zal vanaf aanstaande herfst een specifieke sectie voor de PlayStation 3 bevatten.

  1.   
    Narcist's avatar

    Is dit niet tegen 1 of ander EULA die je als gebruiker moet accepteren, waarin (meestal) staat dat al je data niet doorverkocht mag worden door Sony zelf? Denk niet dat veel mensen hier blij mee zullen zijn… nog meer reclame… great. Heb je een spel gekocht, zit er ook nog reclame in. Naice. Not.

  2.   
    Sandrus Castus's avatar

    Volgens mij wel. Smeerlappen. 😡

  3.   
    TheDude's avatar

    The Jedi Master schreef, "Is dit niet tegen 1 of ander EULA die je als gebruiker moet accepteren, waarin (meestal) staat dat al je data niet doorverkocht mag worden door Sony zelf? Denk niet dat veel mensen hier blij mee zullen zijn… nog meer reclame… great. Heb je een spel gekocht, zit er ook nog reclame in. Naice. Not."

    Owja, alsof je er ooit stil bij staat wat voor reclame je her en der langs ziet komen. Het maakt me toch echt vrij weinig uit wat ze er mee doen, zolang ze zich gewoon netjes aan de regels houden.

  4.   
    TotalPicnic's avatar

    gemeen, but then again, ik zal toch nooit een ps3 in me klauwen krijgen ^^

  5.   
    MauriceV's avatar

    ik vind dat je een game moet kunnen spelen zonder reclame erin en nu krijg je nog meer reclame dankjewel sony ….. 👿 dus niet

  6.   
    XGT_Spider's avatar

    zeer goed idee soms wel lastig.
    maar met dat geld gaan ze wel weer uitgeven aan betere servers he