Slechts 14% gebruikt console om film te kijken

Uit een onderzoek van The Diffusion Group is gebleken dat slecht 14% van de huishoudens hun console gebruikt om films te bekijken. 80% van alle consoles die bij huishoudens thuis staan heeft de mogelijkheid films af te spelen of films te downloaden van het internet. Een opzienbarend resultaat van het onderzoek is dat slechts 30% (!) van de ondervraagden wist dat hun console een DVD kan afspelen. Alsof het nog niet gek genoeg is gebruikt 42% de mogelijkheid om trailers en tv-shows van het internet te downloaden, zoals dat bijvoorbeeld kan van de Xbox Marketplace waar je MTV afleveringen kan downloaden tegen betaling. Die 42% is wel van het aantal consoles dat is aangesloten op het internet, dus geen SNES en PSX’s etc.
De rapporteur van het onderzoek, Dale Gilliam III, geeft commentaar:

    “Today’s next-generation games consoles, such as the Xbox 360 or Sony PlayStation 3, are true digital multimedia powerhouses. Yet very few of these devices are connected to the Internet, and even though these same platforms may feature a high-definition DVD playback system, very few consumers are using them for nongaming media applications.”.

Volgens hem demonstreert het onderzoek

    ” how poorly many consumers understand the capabilities of today’s game consoles and a major barrier to persuading consumers to start using these platforms for nongaming media consumption.”

“>

  1.   
    spysiem's avatar

    Had ik wel verwacht eigenlijk ;)!

  2.   
    Rock-in's avatar

    Ik ook wel PS2 gebruik ik nog welles voor DVD’s , maar dat is ook zelden.

  3.   
    Mandamo's avatar

    Wat een noobies! ๐Ÿ˜ฎ Ik kijk bijna dagelijks trailers, en zet ook films op mn MP3 die ik dan op mn 360 bekijk! ๐Ÿ˜€

  4.   
    blackhawk1's avatar

    ik kijk soms films maar 14 % mensen maar had ik neit verwagt

    ik ken iemand die gebruikt ze psp voor het werk

  5.   
    Scuderia's avatar

    Nou het is dat mijn ps2 niet omgebouwd is, dus ik kan er alleen orginele films op kijken.. Anders kijk ik gewoon op me dvd speler ๐Ÿ˜• .

  6.   
    GraveDevil's avatar

    ReFlex schreef, "Wat een noobies! ๐Ÿ˜ฎ Ik kijk bijna dagelijks trailers, en zet ook films op mn MP3 die ik dan op mn 360 bekijk! :D"

    In feite is een console daar niet voor bedoeld…. ๐Ÿ˜‰

  7.   
    Tom's avatar

    GraveDevil schreef, "

    ”ReFlex” schreef, "Wat een noobies! ๐Ÿ˜ฎ Ik kijk bijna dagelijks trailers, en zet ook films op mn MP3 die ik dan op mn 360 bekijk! :D"

    In feite is een console daar niet voor bedoeld…. ๐Ÿ˜‰ "

    Maar de 360 wel. Microsoft wilde met de 360 niet alleen een gameconsole in elkaar zetten, maar ook een heel mulitmedia centre. Natuurlijk was dat niet de hoofdzaak van de doos, maar gewoon een extraatje van Microsoft.
    Als ik films kijk, bekijk ik ze op mijn 360, helaas koop of huur ik niet zo vaak films.

  8.   
    Cirdan's avatar

    Ik keek vroeger altijd dvd’s op mijn PS2 maar nu dat ik een Dvd speler heb met suround sound vind ik het toch leuker om mijn dvd in een dvd speler te doen^^

  9.   
    BKiller's avatar

    Ik heb altijd al zoiets gehad van: WTF waarom een dvd speler bij je console koop dan een losse dvd speler…dat ding zit toch wel bij de prijs inbegrepen…en dan zeiken sommige mensen erover dat de wii geen dvd speler heeft… ๐Ÿ˜ฎ

  10.   
    PaNNa's avatar

    Ik bekijk ook altijd m’n films op DVD speler , heel soms op m’n Xbox.

  11.   
    FableFreak's avatar

    ik kijk wel is films erop

  12.   
    MauriceV's avatar

    dit had ik verwacht want ik vind een console is voor gamen en niet om films op te kijken maar ik speel heel af en toe een filmpje op mijn ps2 neuh dan dit nog ik kan wel begrijpen voor mensen die niet 2 apparte apparaten willen kopen en met een console kan je games spelen EN films kijken ๐Ÿ˜† ๐Ÿ˜† ๐Ÿ˜†

  13.   
    Kenneloth's avatar

    Ik zelf gebruik mijn PS2 ook niet om DVD’s in af te kijken, ik zelf gebruik daarvoor altijd mijn PC of DVD spelen. ๐Ÿ˜€