Gamen van MMORPG’s is goed voor je zakenskills

Van gamen word je eenzaam, aggressief, blind, bleek; we kennen de vooroordelen wel. Mocht je voortaan iemand tegenkomen die met één van deze dingen schermt, dan heb je nu een mooi weerwoord: het lijkt erop dat je van gamen een betere zakenpersoon wordt.

Dat geldt met name voor de MMORPG-spelers onder ons. IBM en het in Palo Alto gevestigde Seriosity hebben een onderzoek uitgevoerd en kwamen tot de conclusie dat MMORPG-skills veel overeenkomsten vertonen met zakelijke skills. In een MMORPG leer je namelijk samenwerken, organiseren, (afgewogen) risico’s nemen, openheid, invloed en hoe je dingen moet verdienen.

Het complete, 34-pagina tellende rapport kun je downloaden. Heb je ook nog iets fysieks om iemand mee om de oren te slaan.

 1.   
  BKiller's avatar

  Lol 😮 8)

 2.   
  Tommy6769's avatar

  nice!
  dat ze erop komen zeg 😛

 3.   
  SjaakSnel's avatar

  nieuwe opleiding: WoW gamen:P

 4.   
  WoKingNL's avatar

  ik vindt dat ze opzich wel gelijk hebben hoor, ik heb het nog nooit gedaan maar een raid organiseren in WoW is toch denk ik veel organiseren 😛

 5.   
  patrick123's avatar

  ik heb er nog geen vetrouwen in

 6.   
  Uchiha linkz's avatar

  nice ! 8)

 7.   
  Cirdan's avatar

  jah daar hebben ze wel gelijk in:P In Runescape deed ik niks anders dan handelen met anderen en ik werd er steeds beter in 8)