God of War: Chains of Olympus zal op volle PSP-snelheid werken

God of War: Chains of Olympus wordt het eerste avontuur van Kratos op de handheld. Verwacht weer veel ouderwetse actie, combo’s, puzzels en een stevige lading Griekse mythologie. Vandaag is door ontwikkelaar Ready at Dawn onthuld dat ze van plan zijn om deze game gebruik te laten maken van de volledige processorkracht van de PSP. De PSP kreeg immers onlangs dankzij firmware 3.50 de mogelijkheid om de processor op 333 MHz te laten werken, daar waar de handheld voorheen gelimiteerd was op 266 MHz.

Veel games hebben tot dusver echter hun werk gedaan op 222 MHz en ook alles wat we tot dusver van God of War: Chains of Olympus hebben gezien liep op deze snelheid. Creative director Cory Barlog heeft op zijn blog gemeld dat ze de game absoluut zullen optimaliseren om op 333 MHz te werken. Welke voordelen dit precies gaat opleveren is nog onduidelijk, maar het lijkt wel zeker dat we er meer van kunnen verwachten dan alleen verbeterde graphics.

God of War: Chains of Olympus speelt zich enkele jaren voor het originele God of War af, in een periode waarin Kratos tien jaar lang trouwe dienst moet bewijzen aan de Gods of Olympus. Hij reist naar landen waar nog nooit eerder een sterveling is geweest. Terwijl de wereld in eeuwige duisternis is gehuld en de Goden machteloos toekijken, neemt Kratos het op tegen de meest gevreesde figuren uit de Griekse mythologie. Uiteindelijk wordt Kratos gedwongen om te kiezen tussen zijn persoonlijke verlossing of het redden van de historische wereld van een zekere vernietiging.

God of War: Chains of Olympus wordt in het vierde kwartaal van dit jaar uitgebracht voor de PSP.

 1.   
  SjaakSnel's avatar

  Snelere laadtijden?:P

 2.   
  Firef0x's avatar

  ๐Ÿ˜€ had ik al gehoopt

 3.   
  TheDude's avatar

  SjaakSnel schreef, "Snelere laadtijden?:P"

  Ja en nog sneller door je batterij heen. ๐Ÿ˜†

 4.   
  spysiem's avatar

  Koop je toch een grote batterij ๐Ÿ™‚

 5.   
  SjaakSnel's avatar

  Accu ๐Ÿ™„ ๐Ÿ˜›

 6.   
  Sp33dy's avatar

  Ik zit toch bijna altijd thuis op de bank met mijn psp dus dan kan ik gewoon met de oplader gamen ๐Ÿ˜€ ๐Ÿ˜€

 7.   
  FableFreak's avatar

  yes niet meer van die lange laadtijden 8)

 8.   
  PielePalle's avatar

  Ja je hebt echt van die handige dingen hoor waarmee je zo je PSP batterij mee kunt uploaden

 9.   
  Vinstaro's avatar

  Dit spel ga ik zeker weten kopen alleen jammer dat ie pas maart 2008 uitkomt als die uitkomt koop ik het gelijk.