Nintendo heeft nu echt een grotere marktwaarde dan Sony

Nadat het vorige week al bijna zover was, is het nu ook echt zo; Nintendo heeft op de Japanse beurs officieel een hogere marktwaarde dan Sony. Nintendo’s aandelen stegen tot een recordhoogte van 46,350 yen per aandeel, wat in totaal neerkomt op een marktwaarde van 6.57 biljoen yen (53 miljard dollar). Alle aandelen van Sony bij elkaar opgeteld zijn op het ogenblik net iets minder waard, namelijk 6.48 biljoen yen, oftewel 52,3 miljard dollar.

Nintendo’s aandelen zijn vorige week nog eens flink gestegen na positieve verkoopcijfers. De verkopen van de Nintendo DS als de Nintendo Wii in zowel Japan als de Verenigde Staten in mei pakten veel hoger uit dan verwacht en dit was volgens analisten te danken aan het feit dat de bevoorrading van de Nintendo Wii echt op gang komt. Vorige maand verkocht Nintendo 251,794 Wii’s in Japan en 338,000 in de Verenigde Staten, waarbij het de PlayStation 3 en de Xbox 360 ver achter zich liet.

De aandelen van Nintendo zijn de afgelopen twee jaar meer dan vervijfvoudigd, een ongekende stijging. Sony deed het ook niet slecht, maar de stijging van 72 procent is toch wat minder dan de 400 procent van Nintendo. Nintendo heeft nu na zeven jaar de koppositie als grootste gamingbedrijf van Japan weer terug, nadat het de leiding in 2000 aan Sony en haar PlayStation 2 verloor. Het is juist zo opmerkelijk dat Nintendo in z’n uppie groter is dan het grote Sony, want Sony Corp. omvat niet alleen de PlayStation-afdeling, maar ook televisie’s, mobieltjes, mp3-spelers en laptops. Nintendo staat nu in de top 10 van de grootste bedrijven in Japan.

 1.   
  PielePalle's avatar

  Ja was wel te verwachten he Wii verkoopt super goed PS3 verkoopt super slecht dan haalt Nintendo Sony snel in.

 2.   
  blackhawk1's avatar

  w8 maar ps3 gaat nog wel goed verkopuh

 3.   
  Rijstekorrel's avatar

  maar ja de ps3 is ook een stuk duurder om te maken. dus maken ze er ook niet zo snel winst mee

 4.   
  para's avatar

  sony maakt niet eens winst met het verkopen van een ps3 maar ze maken alleen winst op spellen

 5.   
  SjaakSnel's avatar

  En hoe is de game afdeling van sony alleen? ik denk da die veel lager licht dan de 72%

 6.   
  Darkknight's avatar

  para schreef, "sony maakt niet eens winst met het verkopen van een ps3 maar ze maken alleen winst op spellen"

  ze zitten dik in de schulden want ze hadden verwacht dat de playstation 3 wel beter zou verkopen en idd de spellen moet het werk opknappen

 7.   
  Rhemme's avatar

  SjaakSnel schreef, "En hoe is de game afdeling van sony alleen? ik denk da die veel lager licht dan de 72%"

  400 miljoen dollar verlies dit jaar.

 8.   
  SjaakSnel's avatar

  Rhemme schreef, "

  ”SjaakSnel” schreef, "En hoe is de game afdeling van sony alleen? ik denk da die veel lager licht dan de 72%"

  400 miljoen dollar verlies dit jaar."

  Dat is behoorlijk veel 😕

 9.   
  BKiller's avatar

  De meeste mensen hebben op dit moment wel een goede pc die bijv: Assasins creed(of een ander spel met redelijk goede graphics…) kan dragen…(tenminste mijn pc wel…)In ieder geval degene die dit hebben hebbenniet veel aan een Xbox rondje of een ps3…want het voegt niet veel toe en voor die prijs van de ps3….ja daaaaaagg,daarom heb ik gekozen voor de wii 8)

 10.   
  SjaakSnel's avatar

  BKiller schreef, "De meeste mensen hebben op dit moment wel een goede pc die bijv: Assasins creed(of een ander spel met redelijk goede graphics…) kan dragen…(tenminste mijn pc wel…)In ieder geval degene die dit hebben hebbenniet veel aan een Xbox rondje of een ps3…want het voegt niet veel toe en voor die prijs van de ps3….ja daaaaaagg,daarom heb ik gekozen voor de wii 8) "

  Idd de Xbox 360 en PS 3 gaan telkens meer op een pc lijken terwijl de Wii een echte console is

 11.   
  Lasso's avatar

  Het gaat hier over het marktaandeel, niet over welke console beter is.

  SjaakSnel schreef, "

  ”Rhemme” schreef, "[quote=”SjaakSnel”]En hoe is de game afdeling van sony alleen? ik denk da die veel lager licht dan de 72%"

  400 miljoen dollar verlies dit jaar."

  Dat is behoorlijk veel 😕 [/quote]

  Valt mee. De PlayStation 3 kost Sony gewoon meer dan dat het oplevert (zoals para al zei). Winst moet oa (lees: voornamelijk) uit spellen komen, dus dat zal later wel gaan lopen. Weinig consoles zijn denk ik winstgevend direct bij de introductie (hardware-matig).

  Daarnaast zullen ze proberen de PlayStation 3 goedkoper te produceren. Verwacht daardoor geen pricedrops, maar een hogere winstmarge voor Sony.

 12.   
  FableFreak's avatar

  sony zuigt gwn maar nintendo ook MICROSOFT RULEZZZ 8)

 13.   
  denjaap's avatar

  lol het staat zelfs in de krant gva !! 😮