Eerste informatie en beelden Race Driver: Create & Race

Codemasters is vandaag met de eerste informatie en screenshots gekomen van hun nieuwste DS titel Race Driver: Create & Race. Zoals de naam al doet vermoeden is het een racespel waarin je in staat bent om zelf levels te maken en te berijden. Of we wel zitten te wachten op nog een racegame op de Nintendo DS is nog maar de vraag, maar de mogelijkheid om zelf levels te maken heeft natuurlijk wel iets.

In Race Driver: Create & Race kun je buiten racen in de mooiste bolides ook nog eens zelf je levels maken. Je pakt simpelweg de Create mode en je stylus erbij en je kunt aan de slag. Haarspeldbochten en chicanes, alles zit in de game en dus is het ook mogelijk om het allemaal te gebruiken om je ultieme racebaan samen te stellen. Je hebt twee mogelijkheden om de circuits in elkaar te knutselen, namelijk door met de stylus stukken wegdek op te pakken en op hun plaatst te zetten, maar nieuw is de Stylus Mode. Je kunt dan gewoon met je stylus een ‘streep’ tekenen als baan en de DS zal dan automatisch de juiste stukken weg plaatsen en al het lastige pas- en meetwerk voor je verrichten. Ideaal natuurlijk voor de luie gamers onder ons. Race Driver: Create & Race biedt door de mogelijkheid om zelf je levels te maken een enorm uitgebreide gameplay en dus zal de game garant staan voor heel wat uurtjes speelplezier.




Race Driver: Create & Race zal later dit jaar exclusief voor de Nintendo DS verschijnen.

  1.   
    Finsj's avatar

    Klinkt wel leuk een aardig die Creator Mode, maar racen en DS gaat imo niet zo geweldig samen… 😳

  2.   
    touchdown's avatar

    Finsj schreef, "Klinkt wel leuk een aardig die Creator Mode, maar racen en DS gaat imo niet zo geweldig samen… 😳 "

    dat klopt dat racespellen het niet zo goed werken op de ds ik heb wel eens zo’n spel gedaan maar dat was best lastig, en het heeft lang niet zo’n mooi beeld