Gamersnet.nl

Manhunt 2-soap gaat verder: Sony en Nintendo weigeren het spel in Amerika

De soap rondom de uiterst controversiële game Manhunt 2 is de afgelopen dagen razendsnel gegaan. Een verbod in het Verenigd Koninkrijk, Ierland dat hetzelfde deed, Kamervragen in Nederland en een Adult Only rating voor Amerika. Nu leek deze rating in Amerika in eerste instantie alleen te betekenen dat de game niet zomaar overal verkocht mocht worden, maar vandaag blijkt dat zowel Sony als Nintendo weigert om een Adult Only-game te ondersteunen. Hierdoor is het zeer waarschijnlijk dat de game niet in de Amerikaanse winkelrekken zal komen.

In een korte verklaring vertelde Nintendo:

In de hoek van Sony lijkt de PlayStation 2-versie van Manhunt 2 hetzelfde lot te ondergaan. Een woordvoerder van Sony, Dave Karraker, meldde dat het “niet het beleid van Sony is om Adult Only games op onze consoles te ondersteunen”.

Rockstart en Take-Two lijken nu slechts enkele mogelijkheden over te hebben. Ze kunnen de Adult Only rating accepteren en de game alleen verkopen in gebieden waar het nog gewoon mogelijk is. Een tweede optie is om de game aan te passen en zodoende een lagere rating af te dwingen. Een derde mogelijkheid is meteen de meest extreme: de game zal nergens meer uitgebracht worden.

Wordt vast en zeker vervolgd…