Geen Manhunt 2 voor Engelse gamers

Ruim drie jaar na het lugubere Manhunt op de PlayStation 2, waarin je mensen op een zo gewelddadig en bruut mogelijke manier moest omleggen, keert de game terug naar de consoles. Sam Houser, oprichter van Rockstar Games en geestelijk vader van niet alleen Manhunt, maar ook de 3D-versies van Grand Theft Auto, meent dat het tweede deel het goede concept van het eerste deel vast zal houden. Het origineel was alleen hier en daar een beetje rommelig uitgewerkt, maar dat zal in dit tweede deel anders zijn.

Vandaag is bekend gemaakt dat Manhunt 2 niet in het Verenigd Koninkrijk uitgebracht zal worden. Volgens de Engelse keuringsdienst BBFC is deze game vele malen bruter dan het origineel uit 2003, dat destijds een 18+ rating kreeg. Het lijkt er op dat Manhunt 2 druk bezig is om minstens zo controversieel te worden als de eerste game…

De beklemmende sfeer uit het eerste deel dat het koude zweet over je rug liet lopen keert terug, net zoals de stealthy gameplay. Je wilt immers niet gespot worden tijdens je lugubere en gewelddadige moorden, die ditmaal nog intenser en erger in beeld gebracht worden. Het verhaal krijgt een andere wending waardoor je plots in de voeten van Daniel Lamb komt te staan. Onze vriend Daniel is samen met Leo Kasper de enige overlevende na een geheim experiment dat totaal verkeerd is verlopen. The Pickman Project, de organisatie achter dit experiment, zal alles uit de kast halen om te voorkomen dat je de waarheid naar buiten brengt.

Verder zal de versie voor de Nintendo Wii, die speciaal door Rockstar Toronto wordt verzorgd, natuurlijk een heleboel effectieve besturingsmanieren kennen waarmee je je tegenstanders om zal kunnen leggen. Denk aan het doorsnijden van iemands keel met de Wiimote, het doorboren van een ruggengraat met de nunchuck of het wurgen met beide controllers.

Manhunt 2 zal in juli voor de PlayStation 2 en PSP verschijnen. De Wii-versie volgt ergens in het derde kwartaal.

 1.   
  meatball's avatar

  “Ruim drie jaar na het lugubere Manhunt op de PlayStation 2, ”

  hij is der ook voor de pc

 2.   
  ChielB's avatar

  Klopt, en ook de Xbox. Maar de PS2 is het enige platform waarop zowel 1 als 2 te spelen is (zal zijn), vandaar de verwijzing in de tekst…. ๐Ÿ™‚

 3.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Ik leef met die engelse gasten mee hoor! dat ze de game niet eens een keer mogen uitproberen. ๐Ÿ˜ฅ
  Er is toch altijd weer eens geziek over geweldadige games ๐Ÿ‘ฟ op hoop voor hen dat Grand Theft Auto IV wel word uitgebracht in United kingdom ๐Ÿ˜‰

 4.   
  TheDude's avatar

  Hehe, GTA IV zal vast wel mogen. ๐Ÿ˜› Ach ja, dit is ook allemaal handige reclame voor de game. Hoe erger de berichten, hoe beter de verkopen.

 5.   
  LXZ-76's avatar

  zolang hij maar niet in nederland verboden word.

 6.   
  denjaap's avatar

  dit is pas gezever en gta mag dan wel verkocht worden.. ๐Ÿ˜• maar dan koop je hem toch op het internet ergens in een ander land ! stom !

 7.   
  Lasso's avatar

  Een verbod op een game werkt hetzelfde als bij drugs. Je verdient er als overheid niets aan en je hebt er geen toezicht meer op. De game gaat toch wel verhandeld worden, alleen nu op een zwarte markt.

 8.   
  denjaap's avatar

  Lasso schreef, "Een verbod op een game werkt hetzelfde als bij drugs. Je verdient er als overheid niets aan en je hebt er geen toezicht meer op. De game gaat toch wel verhandeld worden, alleen nu op een zwarte markt."

  idd. wel handig om geld te verdienen je koopt het spel hier en verkoopt het aan engelse gamers

 9.   
  PielePalle's avatar

  Jammer maar ze weten ook altijd wat te verzinnen, ook dat er groen bloed moet zitten in Duitse games enzo ๐Ÿ˜•

 10.   
  Aadb's avatar

  Het viel natuurlijk te verwachten dat dit zou gebeuren het blijft een freaky, moordadige game en de voorvallen die in engeland gebeurt zijn willen graag niet herhaald worden. Maja dan importeren ze het spel toch zelf als ze het willen dan ziei k het geen probleem hoor. ๐Ÿ˜†

 11.   
  Gold_Thunder's avatar

  Verbied dan gelijk ook alle horrorfilms… Dat is precies het zelfde… ๐Ÿ˜•

 12.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Gold_Thunder schreef, "Verbied dan gelijk ook alle horrorfilms… Dat is precies het zelfde… ๐Ÿ˜• "

  Ik weet niet echt of dat het zelfde is het verbieden van horrorfilms. ๐Ÿ˜ณ Maar is snap je punt maar ManHunt is gewoon een game waar je gewoon op gruwlijke wijzen iemand om het leven kan brengen. Manhunt 2 word dan dan vast nog erger. ( Ik speel dit soort games natuurlijk alleen omdat ik die dingen in het echte leven niet kan doen (En eigelijk niet durf :roll:) Maar er zijn natuurlijk altijd wel van die gekken die het ook in het echt willen uitbroberen) en natuurlijk word iedereen dan de dupen voor hun gedrag Met dit soort maatregelen. 8)

 13.   
  patrick123's avatar

  niet voor engeland maar wel voor nederland ๐Ÿ˜€