Interesse in de Wii mogelijk snel afgelopen, aldus Sega

Scott Steinberg, de Amerikaanse vice president van Sega’s marketingafdeling, heeft in een interview aangegeven dat de populariteit van de Wii in 2008 al behoorlijk afgenomen zal zijn. Hoewel de laatste verkoopcijfers van de Nintendo Wii er zeker niet om liegen, richtte Steinberg zich op de pure hardware en zei dat de console “binnen enkele jaren al erg achterhaald zal zijn zodra de ontwikkelaars meer waarde uit de Xbox 360 halen en steeds meer te weten komen over de mogelijkheden van de PlayStation 3”.

Daarnaast plaatste Steinberg ook zijn vraagtekens bij de motion control van de Wii op de lange termijn. Hij vertelde toch wel bezorgd te zijn over de creatieve diepgang van de Wii:

    “I’m not sure if they will top out in 2008 or 2007…How much value can developers and creative folks get out of this wrist motion two years from now, or 5 years from now, or 10 years from now?… How can they design products that aren’t too derivative of what’s already out there?”
  1.   
    TheDude's avatar

    Heeft hij wel een punt, want naast bergen aan party-games stopt het al snel bij de Wii. Motion controll is even leuk, maar binnen de kortste keren ook niet meer dan een gadget en dan blijf je over met je over-priced gamecube. πŸ˜‰

  2.   
    Lasso's avatar

    Hij heeft zeker een punt. Laten we nou eens afwachten voordat er weer dit soort dingen geroepen worden. Overigens heeft Sega zelf het komende jaar ook geen bijzondere titel op de Wii…

  3.   
    TheDude's avatar

    Dan is het dus de vraag aan wie/wat dat ligt….ik denk toch vooral de Wii-beperkingen. Grafisch is het gewoon niet veel en dat eeuwige verhaal over ‘maar de Wii heeft de gameplay’ stopt ook een keer. Innovatieve gameplay is het zeker met die besturing, maar dat is gewoon elke keer hetzelfde trucje. Er komt toch meer kijken als je innovatief wilt blijven en dan komen de X360 en PS3 meteen weer in beeld…

  4.   
    BKiller's avatar

    Hij heeft idd gelijk tenminst…als er geen betere shooter/vecht/actie games uitkomen…een goede rpg met een zwaard voor je wii mote zou ook veel kunnen veranderen,helaas komt oblivion niet voor de wii. πŸ˜• 8)

  5.   
    Mrn.'s avatar

    Playstation drie overklast gewoon alle consoles over een paar jaar πŸ˜‰ .

  6.   
    Uchiha linkz's avatar

    idd ben helemaal met julie eens.ik heb ook zon gevoel dat de wii gaat achter vallen. πŸ˜•

  7.   
    denjaap's avatar

    the fall of the wii ik wist dat het ging gebeuren ! koop dan toch een 360 ! 8)

  8.   
    The Illusionist's avatar

    Het is gewoon ook de hype die binnenkort wel wegvaagt, als dat niet al het geval is.

  9.   
    perryv's avatar

    de maker is gewoon te ontzeker πŸ˜• dom van hem…

  10.   
    Rock-in's avatar

    Lasso schreef, "Hij heeft zeker een punt. Laten we nou eens afwachten voordat er weer dit soort dingen geroepen worden. Overigens heeft Sega zelf het komende jaar ook geen bijzondere titel op de Wii…"

    idd, ik denk ook dat de Wii het grafische vermogen niet heeft om de PS3 en XBox360 bij te houden.

  11.   
    Tom's avatar

    Rock-in schreef, "

    ”Lasso” schreef, "Hij heeft zeker een punt. Laten we nou eens afwachten voordat er weer dit soort dingen geroepen worden. Overigens heeft Sega zelf het komende jaar ook geen bijzondere titel op de Wii…"

    idd, ik denk ook dat de Wii het grafische vermogen niet heeft om de PS3 en XBox360 bij te houden."

    Dat was ook het geval bij de GameCube. Terwijl de Xbox en PS2 in de bloei van hun levensjaren met vette games zoals Brothers in Arms, Halo 2 en God of War op kwamen dagen. Bleef de GameCube slechts achtere met achterhaalde games van Mario en zijn vrienden.
    Natuurlijk heeft de Wii een langere levensduur dan de GC, mede door de WiiMote. Maar het zal nog geen 2 jaar duren voordat de WiiMote en zijn games ietwat achterhaald zijn. Dan blijft slechts een wat magere console over, een opgepompte GC genaamd de “Wii”. Ik denk dat Sega ook slechts wat speculeert wat betreft de Wii, maar in dat geval zal ik ze toch gelijk moeten geven.

  12.   
    MMXX's avatar

    Ik heb er nog nooit over nagedacht. Maar die gast heeft best wel gelijk. Dus nu moeten de ontwikkelaars snel in cashen met hun ideeΓ«n voor de wii.

  13.   
    Rock-in's avatar

    Meer hardware uitbreidingen ofzow..iig iets totaal dat totaal nieuw is.