Codemasters opgekocht door Balderton Capital

De broers Jim, David en Richard Darling die Codemasters in 1986 hebben gesticht, hebben onlangs de fakkel moeten overdragen aan Balderton Capital die nu alle aandelen van het bedrijf in bezit heeft. Balderton (voorheen Benchmark Capital Europe) kocht 40 procent van de aandelen in 2005, gevolg door 30 procent die het bedrijf in 2006 erbij schreef en de overige 30 procent zijn onlangs dus ook gekocht. Of de Darlings de funcies zullen behouden is nog onbekend.

Codemasters heeft reeds de online RPG Lord of the Rings Online gelanceerd en titels als Colin McRae: DiRT en Overlord zullen ook zeer binnenkort verschijnen.

  1.   
    The Illusionist's avatar

    Zal wel veel geld gekost hebben.

  2.   
    GraveDevil's avatar

    De enige bekende titel (en goede) is Collin Mcrea: Rally, en verder hebben ze ook nog een maffe Asterix & Obilex spel (want het is geen “game” te noemen) gemaakt.. Naar mij zeggen hebben ze geen goede titels..

  3.   
    WoKingNL's avatar

    ze geven ook lotro uit enuh warhammer age of reckoning 😉

  4.   
    denjaap's avatar

    jammer want ze gaven operation flashpoint uit ! en dat was een goede game !

  5.   
    GraveDevil's avatar

    Ze hebben genoeg games gemaakt, waarvan de hleft niks was.. Kijk maar naar Perdimeter, iemand ooit iets van gehoord? denk het niet.. Het is een vage RTS waarvan ik gister de MP demo heb gedownload om hem over netwerk te spelen.. Bagger game..

  6.   
    sparten117's avatar

    De echt goede is de opf serie 8)