Gamersnet.nl

Ook PlayStation 3 firmware krijgt het met hackers aan de stok

Met de komst van een nieuwe console worden er inmiddels vanzelfsprekend hordes hackers uit hun slaap gewoekerd die het omzeilen van firmware zien als een ware uitdaging. Dat Microsoft het hier lastig mee heeft, bleek wel uit het nieuwsbericht van twee weken geleden, maar ook Sony begint langzamerhand hun handen vol te krijgen aan deze tere zielen. Na ongeveer zes maanden na de release is het dan toch iemand eindelijk gelukt om de beveiliging te omzeilen.

Een lek is gevonden in de versies 1.10 en 1.11 van de PlayStation 3 firmware, hetgeen er voor gezorgd heeft dat een sluwe hacker PS3-kopieën kan opstarten. Hiermee is de genadeklap overigens niet gegeven, de game start namelijk wel op, maar kan nog niet gespeeld worden. Bovendien laat de lek niet toe om onofficiële programma’s te laten draaien, dus er is nog een lange weg te gaan vooraleer de PlayStation 3 als ‘gehackt’ kan worden beschouwd.

Wanneer je nu het startsein ziet om fanatiek aan de slag te gaan met het modificeren van je PS3; je bent gewaarschuwd. Je garantie zal niet meer geldig zijn, riskeert een ban van het PlayStation Network en krijgt wellicht problemen met laten draaien van legale games.