Gamersnet.nl

Eén miljoen PlayStation 3’s over de toonbank in Europa

Sony’s directeur Howard Stern heeft bekend gemaakt dat sinds de release op 23 maart 2007 er maarliefst één miljoen PlayStation 3’s over de toonbanken zijn gevlogen in de PAL-regionen. Kort door de bocht vallen Europa en Australië onder de PAL-gebieden, aangezien de PlayStation 3 in het Midden-Oosten, Afrika en Zuid-Amerika, waar de PAL-beeldindeling ook wordt gebruikt, nog niet is verschenen.

Deze één miljoen verkochte units zijn bereikt in iets minder dan tien weken, wat volgens Sony voor hun een record is. De PlayStation 3 verkocht in Europa dus sneller dan de PlayStation 2, de PlayStation 1 en de PlayStation Portable na hun lancering. Wat betreft softwareverkopen hoorden Motorstorm en Resistance: Fall of Man bij de bestverkopende games. Die eerste verkocht 600.000 keer en de tweede 500.000 keer. Wereldwijd staat de PlayStation 3-teller op ruim drie miljoen verkochte exemplaren.

Overigens tikten zowel de Xbox 360 als de Nintendo Wii de één miljoen verkochte consoles in Europa sneller aan dan de PlayStation 3.