Nintendo Wii nog steeds de grote favoriet in Japan

Dat er flink aantal Japanse Nintendo-aanhangers in het land van de rijzende zon rondlopen, twijfelt na de komst van de Nintendo Wii geen wandelende tak meer aan. De verkoopcijfers van de Wii zijn op zich al indrukwekkend te noemen, maar als je gaat vergelijken met de concurrenten komt de pure dominantie van Nintendo pas echt zichtbaar bovendrijven. Het Japanse videogame magazine Enterbrain sloeg met de harde cijfers op tafel en vergeleek deze met die van Sony’s PlayStation 3.

Het blad vermeldde zo dat er maar liefst 251.794 Wii’s in de maand mei zijn verkocht, in tegenstelling tot de PlayStation 3 die in dezelfde maand 45.321 eeheden wist te verpatsen. De Wii verkoopt dus maar liefst vijf keer zo veel meer dan de PlayStation 3, terwijl Nintendo met een 4-tegen-1 verkoopverhouding in april ook al ruimschoots de winner was. Nintendo wint ondanks de grote voorsprong die het al had dus alsnog terrein, hetgeen volgens KBC Securities analist Hiroshi Kamide komt door weinig goede titels die voor de PS3 zijn uitgekomen.

Ook in de Verenigende Staten stijgt de Wii nog steeds ver boven de rest uit en leidt inmiddels al vier maanden lang de concurrentiestrijd.

 1.   
  paramara's avatar

  Suprime Link schreef, "Dan gaan ze met al die winst natuurlijk een superconsole maken met betere graphics dan de ps3 en nog goedkoop ook 😆 "

  dat denk ik nou ook weer niet 😮

 2.   
  KSnK's avatar

  hetgeen volgens KBC Securities analist Hiroshi Kamide komt door weinig goede titels die voor de PS3 zijn uitgekomen.

  Voor de Wii zijn er ook niet echt veel goede games, naar mijn mening..

 3.   
  PaNNa's avatar

  Naar mijn keuze zijn er een paar goede , de rest kan de boom in 😳