Sony verklaart dalende verkoopcijfers: PSP heeft een topgame nodig

De verkoopcijfers van de PlayStation Portable dalen sneller dan Sony verwacht had, wellicht mede dankzij het overweldigende succes van de Nintendo DS. Eerst ging men uit van 12 miljoen verkochte units in het afgelopen financiële jaar, dat vanaf april 2006 van start ging, maar deze schattingen zijn inmiddels bijgesteld naar 9 miljoen. Een ander belangrijk aspect is volgens Sony het ontbreken van een absolute topgame op de handheld.

Robert Wiesenthal, chief financial officer bij Sony America, vindt dat een groot deel van het probleem bij de software ligt:

  “Clearly on the software side, any real killer title will galvanize the sales. There have been a number of titles that have been terrific, but not the one title that defines the product.”

Dat de PlayStation Portable een gebrek heeft aan topgames is ook de mening van Hiroshi Kamide, onderzoeksleider bij KBC Securities in Japan:

  “If you look at the availability of software, there are a lot of games for the PSP but are not particularly successful … You don’t see any million-seller games for the PSP but you do hear about them for the Nintendo DS. The big problem is that while it’s a wonderful-looking machine with a great display, the games are not so different from those you play at home on the PlayStation 2. Most of the software is knock-offs of PlayStation 2 titles and that won’t do Sony any favours.”
 1.   
  Cirdan's avatar

  daar hebben ze wel gelijk in, er komen niet echt van die games op de PSP uit die echt vet is..

 2.   
  Darkknight's avatar

  en de psp zou van de ds vine haha nouja die handheld komt wel 😉

 3.   
  PS4owner's avatar

  ze hebben wel gelijk er zijn geen goede games voor de psp maar alleen van die slappe aftreksels van ps2 games
  ze moeten gewoon echte unieke games ervoor verzinnen

 4.   
  Rock-in's avatar

  Over games hebben ze wel gelijk, de kwaliteid is echt BAGGER. Slechte graphics etc. Daarnaast mist het de verslavende factor van de DS.

 5.   
  XGT_Spider's avatar

  Ben zelf een sonyfanboy maar als ikz ou moeten kiezen tussen de ds en de psp zou ik zelf voor de ds gaan

 6.   
  Ika Q's avatar

  PSP daar speel ikzelf weinig op. Maar hopelijk gaat God Of War op de psp verandering in brengen 😆

 7.   
  Rijstekorrel's avatar

  @ Cirdan16

  nee idd en het meeste is multi platform en ja wat speel je liever op een groot scherm of een klein schermpje

 8.   
  The Illusionist's avatar

  Zit een waarheid in, maar ik denk dat de PSP gewoon overdonderd is door de DS en haar games die naar mijn mening toch veel leuker zijn om op een handheld te spelen. De PSP heeft veel meer games die snakken naar realisme terwijl een handheld dat toch niet kan brengen.

 9.   
  TheDude's avatar

  Denk niet dat het zo zeer aan het realisme (of gebrek aan) ligt, maar het zijn vooral games die gewoon niet specifiek voor de PSP ontwikkeld worden. Veelal doen sommige ports het wel aardig, maar het zijn geen unieke toppers. De DS heeft natuurlijk wel het voordeel van een ander soort besturing/gameplay, dus dat is wel weer een groot verschil. Anders zou het net een GBA+ zijn, die ook niet veel bijzonders te bieden zou hebben. Denk dat de PSP ook eens met wat vernieuwends moet komen…

 10.   
  bart013's avatar

  Ik denk dat waneer God Of War : Chains of Olympus komt een hoop mensen een psp aanschaffen voor deze game en hoezo slecht verkocht? de psp is overal uitverkocht 😛

 11.   
  Neolite's avatar

  dat world nog wel anders(hopen we maar). en anders zal de verkoop van psp nog verder dalen(waarschijnlijk dus ook steeds sneller) 😉

 12.   
  Firef0x's avatar

  killzone liberation online is nu erg vet op de psp. en god of war moet ook ff snel komen

 13.   
  denjaap's avatar

  ik snap niet hoe je goed kunt gamen op een psp het schermpje vind ik te klein bij de ds zijn het er twee en dat is nog vervelender !

 14.   
  arie de beuker's avatar

  Er zijn toch nog wel een paar topgames: Daxter, R&C size matters en ja…. verder niet 😆

 15.   
  Copyc@t's avatar

  Er zijn zat games die ik speel op de PS3 en er komen er nog echt goede aan…slechte grapichs op de PSP?? ga je bril eens poetsen… Games als Daxter en R&C zul je nooit zien op de DS omdat die dat gewoon niet aankan.

  Ik gebruik mn PSP ook om data van m’n PS3 te streamen…..en als je nu ziet dat de PSP ook games gaat krijgen die je via de PS store kunt binnen halen….heerlijk al die PS klassiekers spelen op m’n PSP….

  Velen vergeten dat de PSP uit het niets kwam en de eerste HH is van Sony…en die Handheld heeft wel 1/3 van de HH van Nintendo weggesnoept, en dat een een prachtigeprestatie. Hoevelel HH hebben het al geprobeert en zijn jammerlijk gefaalt, De PSP is dat duidelijk niet

 16.   
  Copyc@t's avatar

  [email protected] schreef, "Er zijn zat games die ik speel op de PS3 en er komen er nog echt goede aan…slechte grapichs op de PSP?? ga je bril eens poetsen… Games als Daxter en R&C zul je nooit zien op de DS omdat die dat gewoon niet aankan.

  Ik gebruik mn PSP ook om data van m’n PS3 te streamen…..en als je nu ziet dat de PSP ook games gaat krijgen die je via de PS store kunt binnen halen….heerlijk al die PS klassiekers spelen op m’n PSP….

  Velen vergeten dat de PSP uit het niets kwam en de eerste HH is van Sony…en die Handheld heeft wel 1/3 van de HH van Nintendo weggesnoept, en dat een een prachtigeprestatie. Hoevelel HH hebben het al geprobeert en zijn jammerlijk gefaalt, De PSP is dat duidelijk niet"

 17.   
  Copyc@t's avatar
 18.   
  Copyc@t's avatar

  [email protected] schreef, "

  [email protected]” schreef, "Er zijn zat games die ik speel op de PS3 en er komen er nog echt goede aan…slechte grapichs op de PSP?? ga je bril eens poetsen… Games als Daxter en R&C zul je nooit zien op de DS omdat die dat gewoon niet aankan.

  Ik gebruik mn PSP ook om data van m’n PS3 te streamen…..en als je nu ziet dat de PSP ook games gaat krijgen die je via de PS store kunt binnen halen….heerlijk al die PS klassiekers spelen op m’n PSP….

  Velen vergeten dat de PSP uit het niets kwam en de eerste HH is van Sony…en die Handheld heeft wel 1/3 van de HH markt van Nintendo weggesnoept, en dat een een prachtigeprestatie. Hoevelel HH hebben het al geprobeert en zijn jammerlijk gefaalt, De PSP is dat duidelijk niet"

  "